Går förbi City – efter nionde raka segern

2–0 borta mot Cardiff resulterade i guldkandidatens nionde raka seger.

Mot Cardiff tog Liverpool en nionde och håller därmed titeldrömmarna vid liv.

Men det dröjde ett tag innan målen kom.

Mållös halvlek

Under den första halvleken lyckades inget av lagen pricka nätet.

Roberto Firmino kunde – och borde – gett Liverpool ledningen men sköt över när han kom helt ren mot mål. Även Mohamed Salah hade möjlighet att bryta dödläget men fick se sitt skott räddas av Neil Etheridge.

Hemmafansen applåderade sitt lags defensiva insatser inför halvtidsvilan.

Först i den andra halvleken smällde det. En hörna landade hos Giorginio Wijnaldum som dunkade in 1–0 från nära håll och Liverpools lättnad vad påtaglig.

”Ska vara nervöst”

Med tio minuter kvar drev Salah in i straffområdet och ordnade straff i en duell med Sean Morrison.

James Milner stegade upp, stänkte in bollen i mål och säkrade tre poäng.

– När man inte har vunnit en ligatitel på 20 år kan det finnas mycket onda tankar, men Liverpool visar att de tror på detta, säger experten Bojan Djordjic i Viasat-studion efter matchen.

– Det ska vara nervöst, det ska inte vara enkelt att vinna en ligatitel, fortsätter han.

Liverpool toppar nu Premier League med 88 poäng – två poäng före Manchester City med en match mindre spelad.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se