Zlatan kan debutera på måndag

Ibrahimovic uttagen i truppen

Av: Emil Eiman Roslund, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

CARNAGO/STOCKHOLM. Debuten i Milanåterkomsten är nära.

Zlatan Ibrahimovic är uttagen i truppen till Serie A-mötet med Sampdoria – och hyllas enormt av tränaren Stefano Pioli.

– Ibra är ingen normal person, säger han.

Efter sista träningen på söndagsförmiddagen på anläggningen Milanello, 40 kilometer nordväst om Milano, presenterade tränaren Stefano Pioli truppen till måndagens match mot Sampdoria.

På utsidan av Milanello fanns ett 50-tal supportrar som snabbt tog emot nyheten om spelarna i trupputtagningen via AC Milans kanaler i sociala media.

Med i truppen fanns nämligen, inte oväntat, nyförvärvet Zlatan Ibrahimovic, 38.

Nu spekuleras det om svensken till och med kommer spela från start mot Sampdoria efter att Ibrahimovic gjort mycket bra i från sig med ett mål och en assist under de första 45 minuterna som han spelade i fredagens träningsmatch och 9–0-seger mot Serie D-laget Rhodense.

Enligt La Gazzetta dello Sport kommer Ibrahimovic få inleda matchen på bänken, då polske anfallaren Piatek kommer att starta. Tidningen skriver också att svensken av allt att döma kommer få göra ett inhopp.

Tränaren Stefano Pioli höll en stund senare en presskonferens inför ett 30-tal italienska och två utsända svenska reportrar på plats på Milanello.

Den blev i stora delar en hyllning till Ibrahimovic när frågorna till mycket stor del handlade om den svenske anfallaren:

– Ibra har presenterats sig bra för truppen. Han är mycket uppmärksam och nyfiken på allt vi gör. Han har redan förändrat miljön här. Han är ingen normal person, han är väldigt speciell, säger Pioli och fortsätter:

– Ibra är Ibra. Jag gillar det mycket. Han är en fantastisk och mycket professionell spelare. Han var siste man att lämna planen i dag, säger Milantränaren.

1 av 3 | Foto: Spada / TT NYHETSBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic

Inte spelat på två månader

Senaste tävlingsmatchen som Zlatan Ibrahimovic spelade var 24 oktober när LA Galaxy åkte ur MLS-slutspelet mot Los Angeles.

Kommer han spela mot Sampdoria? frågade en italiensk reporter.

– Han är med i truppen, men det är två månader sedan han spelade match. Han ser bättre ut för varje träning. Alla som är med i truppen är aktuella för spel, säger Pioli.

Det kommer extra många åskådare till San Siro mot Sampdoria tack vare Zlatan. Påverkar det din uttagning?

– Nej, svarar Pioli kort.

Finns det inte en risk att ni blir för beroende av en spelare?

– Ibra är inte en frälsare för Milan. Han kommer betyda mycket för oss – och om ett tag ännu mer, men alla spelare i laget måste höja sig. Zlatan är en champion, har passionen och har redan satt en stark prägel, men det handlar om en lagprestation för att vi ska höja oss, säger Pioli om sitt Milan som ligger elva i tabellen och som kommer från en 0–5-överkörning av Atalanta i ligan före jul- och nyårsuppehållet.

Intresset för Ibrahimovics återkomst i Milan och Serie A är mycket stort.

Under lördagen hade det sålts över 60 000 biljetter till matchen på måndagseftermiddagen mot Sampdoria på Giuseppe Meazza-stadion, kallad San Siro i folkmun.

Piatek eller Zlatan?

Med i truppen finns också den kritiserade polske anfallaren Krzysztof Piatek, som svarat för fyra mål under Serie A:s första halva, men bara ett mål i vanligt spel, övriga på straffar och vid fasta situationer.

Piatek eller Ibrahimovic lär ta hand om den centrala anfallspositionen i Piolis troliga 4–3–3-system mot Sampdoria.

– Piatek och Ibra kan spela tillsammans men balansen är det viktigaste och vi måste ha fokus på det, säger Pioli.

Publicerad:

LÄS VIDARE