Galna skrällen – krossar regerande mästarna

Arsenal chockade Lyon i Champions League

Uppdaterad 2022-10-20 | Publicerad 2022-10-19

Arsenal stod för en dunderknall i premiären i Champions League.

Laget gjorde fem mål på bortaplan mot de regerande mästarna Lyon under onsdagskvällen.

– Det var en speciell kväll, säger svenske tränaren Jonas Eidevall.

Arsenal FC

Lyon vann Champions League i våras efter seger i finalen mot det dittills suveräna Barcelona.

Men den nya säsongen i Champions League inleddes med en sällan skådad stjärnsmäll för de regerande mästarna hemma mot Arsenal.

Bortalaget ledde med 1–3 i paus och målen fortsatte rassla in i den andra halvleken.

Jonas Eidevall om segern

När sommarens EM-drottning Beth Mead gjorde mål i den 69:e minuten innebar det att Arsenal ledde med 5–1 och laget vann sedan med samma siffror.

– Vi var väldigt effektiva i kväll. Spelarna jobbade extremt hårt efter matchplanen, både offensivt och defensivt, säger Arsenals tränare Jonas Eidevall på presskonferensen efteråt.

– Vi förtjänade att vinna även om 5–1 var oväntat, men jag är väldigt glad över det.

Blackstenius låg bakom mål

Stina Blackstenius startade matchen för Arsenal och låg bakom lagets andra mål men lyckades inte ta sig in i målprotokollet själv. Det lyckades inte heller Lina Hurtig som byttes in med tio minuter kvar.

Målvakten Emma Holmgren satt på Lyons bänk hela matchen.

Lyons tidigare finalmotståndare Barcelona hade en bättre afton.

Fridolina Rolfös lag vann med 9–0 mot Benfica och den svenska stjärnan fick spela matchens sista 25 minuter.