Frankrike är som första lag klart för slutspel i VM.

Det kan man tacka superstjärnan Kylian Mbappé för.

23-åringen gjorde bägge målen när man slog Danmark med 2–1.

Frankrike-Polen: Allt om åttondelsfinalen i fotbolls-VM

Frankrike hade som första lag i VM chansen att kvalificera sig för slutspelet. Men då krävdes seger mot Danmark – men det skulle sitta hårt inne.

De stjärnspäckade fransoserna hade inledningsvis svårt att skapa några heta lägen mot ett lågt stående danskt lag.

Men efter en dryg timmes spel kunde man spräcka nollan när vänsterbacken Theo Hernandez kom loss och spelade snett inåt bakåt till Kylian Mbappé som placerade in 1–0 bakom Kasper Schmeichel.

PLUS: Wernbloom: Så här är VM-stjärnorna på planen

– Det är jättevackert, säger TV4-experten Hasse Backe.

Men bara sju minuter senare kom danskarna tillbaka när mittbacken Andreas Christensen nickade in kvitteringen efter en hörna.

– De är otroligt bra på fasta situationer, säger Backe.

Mbappé hjälte

Målet fick fransoserna att vakna och i den 86:e minuten kom segermålet när Antoine Griezmann slog ett perfekt inlägg som Mbappé stötte in till 2–1, hans sjunde VM-mål i karriären vilket gör att han tangerar Leonel Messi.

23-åringen toppar nu mästerskapets skytteliga tillsammans med Ecuadors Enner Valencia på tre mål.

Frankrike är nu klart för åttondelsfinal (gruppsegern dock inte säkrad). För Danmark innebär förlusten att man måste vinna den sista gruppspelsmatchen mot Australien för att ha chans på avancemang.

– Jag tycker att vi generellt sett gör en bra match men vi möter ett fantastiskt lag, säger Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand.