Doldisen räddade Tyskland från fiasko

Uppdaterad 2022-11-28 | Publicerad 2022-11-27

Tyskland var på väg mot ett nytt fiasko i VM.

Då räddade doldisen Niclas Füllkrug stornationen mot Spanien.

29-åringen dundrade in kvitteringen i slutminuterna och hoppet lever för tyskarna.

Grupp E i fotbolls-VM: Alla förutsättningar – så går lagen vidare

Det var ett skakat Tyskland som kom till kvällens stormöte mot Spanien. Efter premiärförlusten mot Japan var man tvugna att ta poäng i söndagens stormöte för att ha en hyfsad chans till avancemang till slutspelet.

Men det såg mörkt ut när Alvaro Morata, som bara varit på plan i åtta minuter, satte 1–0 efter en dryg timmes spel.

– Det är en makalös fin skarv, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.

PLUS: LISTA: VM-landslaget med vräkigaste boendet

I jakten på kvittering valde Tysklands förbundskapten Hansi Flick att kasta in det han hade på bänken vilket skulle visa sig bli ett lyckat drag.

Doldisen räddade Tyskland

För i den 83:e minuten dundrade doldisen Niclas Füllkrug upp 1–1 i nättakten bakom en chanslös spansk målvakt. Anfallaren som till vardags spelar i Werder Bremen debuterade för Tyskland precis innan VM och målet var 29-åringens andra mål i sin tredje landskamp.

– Vilket mål, wow, säger lagkamraten Thomas Müller i SVT.

Matchen slutade 1–1 vilket gör att Tyskland nu trots poängen är fortsatt jumbo i gruppen som Spanien toppar.

– Jag är glad för poängen men vi har fortfarande mycket jobb kvar att göra, säger Müller vidare.

Tyskland måste nu vinna mot Costa Rica i den sista omgången och samtidigt hoppas på att Spanien vinner mot Japan. Om inte så blir det en målskillnadsaffär där Tyskland har sämre målskillnad än både Spanien och Japan.

– Jag skulle bli förvånad om Tyskland slåss om pokalen. Det vore stort att gå till semifinal, säger den förre tyske förbundskaptenen Jürgen Klinsmann i BBC.