Gav ett löfte i spansk tv – firade med vaccinmålgest

Villarreal tog historisk Europatitel

Publicerad 2021-05-27

Gerard Moreno firade sitt mål med att låtsas spruta in vaccin i sin arm.

Villarreals anfallare Gerard Moreno gav ett löfte i spansk tv tidigare i veckan:

Gör han mål i Europa League-finalen kommer han fira med att låtsas spruta in vaccin i sin arm.

– Uefa jobbar hårt mot dopning. Vi får se om de tror att jag har dopat mig, skojade han om den påhittade injektionen.

29 minuter in i finalen mot Manchester United visade 29-åringen att han är en man av sin sitt ord.

Moreno fick en fot på lagkamraten Dani Parejos frispark och stötte in 1–0-målet. I det efterföljande firandet höll han mycket riktigt upp sin arm i en gest för att få fler att ta vaccinet mot covid-19.

”Som en saga”

Edinson Cavani kvitterade i den andra halvleken men Villarreal vann till slut efter en lång och dramatisk straffläggning som innehöll 21 raka straffmål.

– Ett fantastiskt sätt att avsluta säsongen på. Straffläggning är ett lotteri och vi lyckades vinna. Det är som en saga. Att slå dem i finalen är något speciellt, säger Villarreals Francis Coquelin till BT Sports.

Historisk titel

Att det ens blev mål i matchen är anmärkningsvärt bara det. Alla fyra tidigare möten mellan lagen har nämligen slutat 0–0.

Cuptiteln är Villarreals första i Europa genom tiderna. Villarreal, med omkring 50 000 invånare, är dessutom den minsta staden i historien att vinna en europeisk cuptitel.