Kane efter pinsamma straffmissen: "Om de behöver en kicker..."

Tottenham hakar på i toppen efter segern mot Southampton.

Men det var Harry Kanes straffmiss som stal rubrikerna.

– Om det finns några NFL-lag som letar efter en kicker så bör de titta på min match i kväll, twittrar 23-åringen själv om händelsen.

Tränaren Mauricio Pochettino klappar om Harry Kane.

Tottenham fixade 4–1 borta mot Southampton på onsdagskvällen och har nu tre poäng upp till Manchester City på tredjeplatsen i Premier League.

Och trots att Southampton rivstartade och skickade in 1–0 genom Virgil Van Dijk med bara minuten spelad, var det Harry Kane som stal rubrikerna.

Den 23-årige britten prickade först in 2–1-målet i 52:a, innan han missade en straff sex minuter senare.

Hånas

Och vilken miss sen.

Kane sköt högt över efter att ha slagit upp en grästuva med stödjebenet i skottögonblicket och hånades friskt på sociala medier, där bland annat fotbollssajten 101 great goals var snabb med att dela ut en känga (se nedan).

Även Kane bjöd på sig själv på Twitter efter matchen.

– Om det finns några NFL-lag som letar efter en kicker, bör de titta på min match i kväll, skriver 23-åringen.

Tredje raka

Tur då för anfallaren att Heung-Min Son rullade in 3–1 i 85:e, innan Dele Alli utökade till 4–1 två minuter senare.

Segern var Tottenhams tredje raka och laget parkerar nu på en femteplats i tabellen, tio poäng efter serieledande Chelsea.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se