Halmstad tog blytung seger mot Häcken

Publicerad 2021-10-23

En 1 224 minuter lång måltorka är över.

Marcus Antonsson fick återigen kliva in i målprotokollet för sitt Halmstad – som också vann borta mot Häcken.

Halmstad fick med sig en viktigt 3–2-vinst på Bravida Arena – stor matchhjälte blev målvakten Malkolm Säfqvist-Nilsson.

– Nu vill jag bara in och fira de här tre poängen, säger han till discovery + efter vinsten.

Alla som spelat fotboll vet hur svårt det kan vara att bryta en dyster trend. Det tog 1 224 minuter för Marcus Antonsson – men på lördagen blev han återigen målskytt i allsvenskan.

I matchminut 15 slog han in en straff mitt i mål bakom Häckens Peter Abrahamsson.

– Det var en lättnad att se den gå in. Det gäller att inte krångla till det, säger Antonsson till discovery +.

Halmstad lyckades med hjälp av målet kriga sig till en seger borta på Hisingen, och vann med 3–2.

Vände – men tappade

Antonssons straffmål gav Halmstad en fin start på matchen. Det såg länge ut som att bortalaget skulle hålla ledningen in i halvtid – men då sprattlade Häcken till rejält.

I minut 41 nådde Jasse Tuominen högst på ett inlägg från Patric Wålemark, och skallade in sitt första mål för säsongen.

Leo Bengtsson hade även han hittat in i målprotokollet och vänt matchen innan halvtidsvisslan ljöd.

I andra halvlek blev Häcken märkbart bekväma, och bjöd Halmstad tillbaka in i matchen- vilket skulle straffa sig.

Efter en timme spelad skallade Sadat Karim in kvitteringen, och Halmstad skulle också till slut ta alla tre poäng.

Målvakten stor hjälte

Inhopparen Emil Tot Wikström fick bollen i straffområdet efter en del flipperspel, och fick in bollen bakom Abrahamsson i minut 80.

Häcken hade flera chanser att kvittera till 3–3, men Halmstad räddades av målvakten Malkolm Nilsson-Säfqvist flertalet gånger.

– Det har varit tuffa matcher, och personligen betyder detta så mycket för mig, säger han efteråt.

På stopptid hade Johan Hammar en boll inne, men domaren ansåg att Alexander Jeremejeff störde målvakten i en offsideposition.

Samtidigt betyder Halmstads vinst att Örebros chanser att klara sig kvar krymper allt mer.

– Det här är katastrof för Örebro, säger Anders Andersson i discovery +.

Halmstad kliver upp på en tolfteplats med 26 inspelade poäng. Häcken fortsätter att vandra lite i ingenmansland, och är åtta på 31 poäng.