Toivonen: ”Norrköping kommer att tappa poäng”

Av: Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Ola Toivonen i startelvan för första gången efter comebacken.

Han hamnade i händelsernas centrum direkt efter ett par duster med Simon Thern och en ordväxling med Jens Gustafsson.

– De kommer att tappa poäng, säger Toivonen om IFK Norrköping.

Efter inhopp i bortamatchen mot Elfsborg samt mot Mjällby i svenska cupen var det dags för ex-landslagsmannen Ola Toivonens första hemmamatch sedan återkomsten. Han startade som släpande anfallare bakom Isaac Kiese Thelin, var inblandad i MFF:s ledningsmål och byttes ut in 76:e minuten.

Tio minuter senare kvitterade IFK Norrköping och Toivonen sammanfattar matchen så här när han möter medierna efteråt:

– Det var roligt. Lite sisådär första tio minuterna, Norrköping spelade igenom oss för lätt. Men sedan fram till 60:e minuten är vi farliga. Sedan är det lite mellanspel mellan minut 60 och 86 typ, då blir det öppen fotboll de sista minuterna.

– Allt under kontroll i stort hela matchen förutom slutfasen. Vi är farliga i många lägen och skulle ha gjort 2–0 för att knyta ihop säcken, säger Ola Toivonen.

I första halvlek hade MFF-spelaren ett par duster med Simon Thern, bland annat en hård tackling i ryggen som gav Thern frispark. ”Pekings” manager Jens Gustafsson ville se Toivonen varnad.

”Vad skriker du för?” ropade Toivonen tillbaka.

Foto: TT

”Du får påminna mig?”

När Sportbladet ber Ola om en kommentar om situationerna säger han att han har svårt att minnas dem.

– Nu får du påminna mig, säger Ola.

Du tryckte till Thern i ryggen, senare åkte du på en smäll tillbaka, och så skrek Jens Gustafsson att du skulle ha gult kort.

– Jaså. Nä, det ska det inte vara. Jag kom in lite i ryggen på honom, men det ska väl till mer för ett gult kort. Han (Jens) sa att jag skulle ha gult kort och det höll jag inte med om, säger Toivonen.

Thern då?

– Bra. Såg pigg ut.

Tre poäng hade tagit Malmö FF närmre serieledande IFK Norrköping i tabellen, i stället skiljer det fortfarande sju poäng.

– Nu får vi jaga. De kommer tappa poäng, och vi får försöka att inte tappa poäng. Nu går det inte att hålla i handbromsen utan det är bara att börja jaga, säger Ola Toivonen.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell

PODD En månad med Allsvenskan

Hur har första månaden med Allsvenskan varit? Vi pratar med Sportbladets Robert Laul.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE