”Uniteds ledning stoppar värvning av Zlatan”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Tyrone Mings står upp mot rasism, dubbla målvaktscomebacker är på gång och Manchester United uppges inte vilja ha Zlatan Ibrahimovic.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Med svenskögon sett är dagens snackis Daily Telegraphs story att en Zlatan-comeback i Manchester United inte är trolig. Spekulationerna att 38-åringen kan återvända till England har tagit fart efter hans fina målskörd i MLS och United är som bekant i stort behov av en anfallare. Trots att hans nuvarande kontrakt löper ut vid årsskiftet menar Telegraph att ”högre makter sätter stopp för en övergång”. Anledningen ska först och främst vara att klubben vill sluta ge spelare korttidskontrakt.

Även Ole Gunnar Solskjaer, som kändes positivt inställd till svensken i augusti, har låtit allt mer tveksam när han har fått frågor om Ibrahimovic. ”Jag tror inte att det kommer hända, nej”, svarade norrmannen för några veckor sedan.

Foto: Dave Thompson / TT

DAGENS CITAT

”Jag tog det inte som en personlig attack. Jag tyckte snarare synd om folket som har den här synen, även om det inte representerar hela landets syn. Samtidigt har jag ett ansvar gentemot människor som inte har en röst och tar illa vid sig”, – Tyrone Mings, en av de som mottog rasistiska tillmälen under Englands möte borta i Bulgarien.

DAGENS SKADA

Alexis Sanchez oflyt fortsätter. Nu kan chilenaren tvingas operera ankeln och därmed bli borta från spel i åtminstone tre månader. Det bekräftar Chiles förbundskapten Reinaldo Rueda som tillade att både Inter och United måste konsulteras innan nästa steg tas.

DAGENS MÅLVAKTSCOMEBACK 1

Alisson ser ut att vara redo för spel igen för Liverpool. Målvakten, som skadade sig 37 minuter in i öppningsmatchen mot Norwich, ser därmed ut att ta över för Adrian. Den sistnämnde har lyckats väl med det på förhand svåra uppdraget att ersätta världens näst dyraste.

DAGENS MÅLVAKTSCOMEBACK 2

Tottenham har (återigen) värvat Michel Vorm. Den 35-årige nederländaren, som lämnade klubben i somras, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen. Anledningen är förstås den allvarliga armbågsskadan på Hugo Lloris.

DAGENS STYRKEBESKED

Tjeckien må ha besegrat England (som fram tills dess inte hade förlorat en kvalmatch på tio år) men Nordirland rådde man inte på. 3–2 slutade träningsmatchen till nordirländarnas favör med Jonny Evans som en av målskyttarna. Det bör tilläggas att tjeckerna gjorde fyra förändringar jämfört med tävlingslandskampen i helgen.

Publicerad: