Malmö har ena foten i Europa League efter 3–0 mot Bnei Yehuda Tel Aviv.

– Efter första målet lossnade det helt, säger Markus Rosenberg i Viasat.

I kväll klev de ljusblå in i playoff-mötet med israeliska Bnei Yehuda Tel Aviv - och det bjöds på show på Stadion.

Markus Rosenberg inledde Malmös målskytte i första halvlek med en riktig kanon.

– Vilket fantastiskt avslut, säger Viasats Jonas Olsson om 1–0-målet.

Beijmo: ”Viktigt i Europa”

Bara minuter senare kom tvåan - efter viss förvirring. Det var försvararen Rasmus Bengtsson som styrde inläggsfrisparken mot mål, och den litauiske målvakten Emilijus Zubas parerade, dock för sent.

Efter en kortare konsultering av linjedomaren signalerade huvuddomaren för 2–0.

– En bra första halvlek. Vi har nollan bakåt, vilket är viktigt i Europa. Vi kontrollerar matchen, säger nyförvärvet Felix Beijmo i Viasat i paus.

I andra halvlek fullbordade Oscar Lewicki Malmös drömkväll med ett klassmål, då han dunkade in 3–0 i det första krysset och fastställde slutresultatet.

– Väldigt stabilt och bra. Vi kontrollerar matchen, de backade hem och var väldigt defensiva. Men efter första målet lossnade det, säger Markus Rosenberg till Viasat.