Liverpool har haft en bra start på säsongen och har tagit full pott.

Fram till i dag, när de var Aston Villa som stod som motståndare.

Då blev det en mardrömsstart för Liverpool, som har släppt in sju mål.

Liverpool FC

Aston Villa satte fart direkt. Det tog bara fyra minuter innan Aston Villa gjorde sitt första mål.

Det var Ollie Watkins, 24, som spräckte nollan. Och det slutade inte där. Innan halvtid hade Watkins levererat ett hattrick mot de regerande mästarna.

Mellan stolparna för Liverpool stod vikarierande Adrian, då Alisson Becker inte kunde komma till spel, efter att ha skadat sig på träning. Det var Adrians första match och inte någon vidare rolig start.

4–1 i halvtid

Mohamed Salah gav lite hopp till Liverpool-fansen, när han reducerade Villas ledning till 2–1. Men när det går in i halvtid med 4–1 på resultattavlan känns det inte lika hoppfullt längre.

Aston Villa hade egentligen mindre spel på offensiv planhalva, men de var effektiva. Och i egen box kändes det stundvis som att det fanns spelare överallt. Det var svårt för Liverpool att få bollen förbi Birmingham-laget. Däremot var Liverpools försvar väldigt passivt och det blev enkelt för Villa att ta sig fram mot mål. Och det gjorde de genom hela matchen. I skrivande stund står det 7–2 i matchen.

Missnöjd Klopp

Det sjätte målet tillskrevs Jack Grealish, efter granskning. Hans skott gick rakt på en Liverpoolförsvarare och styrdes in i mål. Men bedömning blev alltså att bollen hade gått i mål, oavsett styrning. Grealish stod för två mål och tre assist. Lagkamraten Watkins stod för tre mål och en assist.

Tränare Jürgen Klopp såg inte nöjd ut vid sidlinjen, och började gå mot omklädningsrummet redan innan första halvlek var avblåst. I mitten av andra halvlek syntes han skratta åt misären.

Sju mål är det högsta antalet mål Liverpool någonsin har släppt in. Senast de gjorde det var 1963, då de förlorade mot Tottenham med just 7–2.