Sjätte raka förlusten – hånades av rivalen

Harry Kane nådde milstolpe – gjorde 30:e målet

Det blev ingen bojkott från Newcastles fans.

I stället kom sjätte raka förlusten – och ett hån från rivalklubben.

Tottenham vann med 3-1 på St James Park.

Newcastles fansgrupp Ashleyout.com ville att supportrarna skulle bojkotta matchen mot Tottenham. De vill ha bort ägaren Mike Ashley.

Men det blev ingen riktig bojkott – 47 427 biljetter uppges ha sålts inför matchen. Det är den lägsta siffran för säsongen, men bara med några hundra jämfört med 47 763 mot Stoke.

Newcastle hade den högsta publiksiffran i Premier League den här helgen.

Det var en del protester mot Ashley utanför arenan. Men under matchen kom ett hån som nog inte är uppskattat av supportrarna.

”5 in a row”

Ett flygplan med texten ”5 in a row 5underland” flög över arenan.

En dryg kvart efter hånet fick Nacer Chadli bollen utanför offensivt straffområde och sköt in 1-0 med vänsterfoten.

I början av andra halvlek kvitterade Jack Colback efter en rörig situation.

Men 1-1 stod sig bara i några minuter. Dansken Christian Eriksen ordnade 2-1 i den 53:e minuten.

Kanes 20:e ligamål

Newcastle jagade kvittering i slutet av matchen, men i stället för ett mål för hemmalaget satte Harry Kane spiken i kistan.

På stopptid rullade han kyligt in slutresultatet 3-1. Det är anfallarens 20:e ligamål den här säsongen.

Han är den fjärde spelaren i Tottenhams historia som når 20 fullträffar under en Premier League-säsong. Tidigare har Gareth Bale, Jurgen Klinsmann och Teddy Sheringham klarat av den bedriften.

Sex raka förluster för ”Magpies”

– Jag är väldigt stolt. Men det är fortfarande fem matcher kvar och förhoppningsvis kan jag göra fler mål. Jag vill inte sluta nu, säger Kane till Sky Sports.

Totalt har anfallaren stått för över 30 fullträffar. Han är den förste Spurs-spelaren att klara av den bedriften sedan Gary Lineker 1991/92.

Newcastle har förlorat sex raka matcher i ligan.