Fem omgångar – fem segrar.

Arsenal fortsätter gå som tåget i inledningen av Premier League.

Hemma mot Aston Villa vann man efter att Gabriel Martinelli avgjort sent.

Arsenal FC

Arsenal har gått som tåget under inledningen och vunnit lagets fyra första matcher. Och hemma mot Aston Villa såg trodde nog de flesta at nästa seger skulle komma.

Det var också Arsenal som satte i den högsta växeln från start och skapade chans på chans.

Den bästa fick Bukayo Saka när han blev frispelad och bara skulle sätta bollen i öppet mål, men på något sätt lyckades engelsmannen missa och skjuta högt över.

PLUS: Rankar: 20 hetaste övergångarna i Premier Leagues historia

Men målet skulle komma efter en halvtimmes spel. Granit Xhaka avlossade ett löst skott som Villamålvakten Emiliano Martínez släppte en svag retur på till Gabriel Jesus som tryckte in ledningsmålet, hans tredje i klubben.

Martinelli avgjorde

Arsenal fortsatte att trycka på och hade 15–2 i avslut efter den första halvleken, men bara 1–0 i mål. Efter paus jämnandes spelet ut och efter 74 minuter skulle Villa kvittera från ingenstans.

Douglas Luiz slog en hörna rakt i mål, Aron Ramsdale protesterade, men efter VAR-check stod målet fast.

Men bara två minuter senare skulle Arsenal återta ledningen när Saka fick lite revansch för missen i den första halvleken när han spelade fram till Gabriel Martinelli som satte 2–1.

Målet blev också matchavgörande och Arsenals femte seger ett faktum och man leder fortsatt Premier League efter fem omgångar.

– Vi förtjänade segern och vi fick tre poäng, jag är väldigt glad, säger Martinelli till Sky Sports efter segern.

Arsenals Londonrivaler tappade samtidigt poäng i Londonderbyt borta mot West Ham. Dejan Kulusevski låg bakom det första målet när svensken drev upp med bollen, frispelade Harry Kane vars inspel styrdes i eget mål av Thilo Kehrer.

Men tio minuter efter paus kvitterade hemmalagets Tomas Soucek och matchen slutade 1–1.