Serie A–fyran slog värsta rivalen Milan med hela 3–0.

– Det är ett svagt Milan idag , säger kommentator Per Lagerström.

Milanoderby väntade i finalen av italienska supercupen.

Då hade AC Milan inte mycket att sätta emot, när Inter tog en övertygande tremålsseger.

Redan i tionde minuten kunde Inter ta ledningen, när Federico Dimarco, framspelad av Nicolo Barella, placerade bollen förbi Ciprian Tatarusanu i AC Milan-målet.

Rafael Leao hade möjlighet för en snabb kvittering när han kom längs vänsterkanten, men avslutet räddades av Andre Onana.

Istället kunde Inter utöka till 2–0 i 21:a minuten genom Edin Dzeko, som läckert vände bort Sandro Tonali och avslutade vid bortre stolpen.

”Makalöst”

3–0 kom i 77:e minuten när Lautaro Martinez skickade i väg ett raketskott i mål.

– Makalöst avslut, sa Sportbladets kommentator Makoto Asahara om målet.

3–0 blev också slutresultatet.

– Jag tycker Inter vinner välförtjänt. Andra halvlek är inte offensivt imponerande av Inter, men taktiskt är det väldigt imponerande. Det är ett svagt Milan idag måste jag säga, säger expertkommentator Per Lagerström efter matchen.

Inter är i och med segern supercup-mästare för andra året i rad.

Zlatan Ibrahimovic lider fortsatt av en knäskada och fanns inte tillgänglig för spel för Milan.