Chelseas mardröm fortsätter efter femte raka förlusten

Uppdaterad 2023-04-27 | Publicerad 2023-04-26

Krisen fortsätter i Chelsea.

Hemma mot Brentford kom femte raka förlusten för Frank Lampard.

På de sju senaste matcherna har laget förlorat sex av dem och endast gjort ett mål.

Chelsea hade inför matchen inte vunnit en match sedan man besegrade Leicester på bortaplan den 11 mars.

Och när man tog emot Brentford hemma på Stamford Bridge kom lagets femte raka förlust. Gästerna vann helt rättvist matchen med 2–0.

Frank Lampard väntar därmed fortfarande på sin första seger sedan han tog över som tränare den 6 april.

– Jag känner lite med spelarna. De har levt med det längre än jag och har dåligt självförtroende, säger Lampard till BT Sport.

– Detaljerna i matchen är tydliga. Vi saknar tron när vi kommer till den övre delen av planen, fortsätter han.

Åttonde raka utan vinst

Trots ett spelövertag för hemmalaget i den första halvleken var det gästerna som tog ledningen på en hörna i 37:e minuten. Dansken Zanka Jörgensen nådde högst i luftrummet och hans nick letade sig in i mål via en olycklig Cesar Azpilicueta.

I den andra halvleken fortsatte det att gå tungt för hemmalaget, som hade förtvivlat svårt att skapa kvalificerade målchanser. Och när Bryan Mbeumo avslutade en kontring fram till 2–0 för gästerna var det ridå ner för ”The Blues”. På lagets åtta senaste matcher har man bara tagit två ynka poäng.

– Grabbarna försöker verkligen. Vi jobbar hårt på träning, och det finns ett engagemang. Det är bara ett svårt för oss framför mål. Jag kan inte riktigt ge någon bra förklaring, säger Chelsea-backen Trevoh Chalobah till Premier League.

På tisdag väntar ett nytt Londonderby för Lampards gäng när man gästar Arsenal på Emirates Stadium.

Liverpool vände till seger

På London Stadium tog formstarka West Ham emot Liverpool. Och hemmalaget fick en drömstart på matchen, när Lucas Paquetá dundrade in 1–0 från distans, efter ett fint väggspel med Antonio.

Men efter det var det Liverpools match. Bara sex minuter senare kvitterade Cody Gakpo med ett välplacerat skott intill stolpen och i den 67:e minuten fullbordade Joël Matip vändningen, när han knoppade in 2–1 på en hörna.

Segern var Liverpools tredje raka och man är nu i allra högsta grad med i racet om Europa-platserna. Avståndet upp till Manchester United på fjärdeplats är nu sex poäng. Då har man dock spelat två matcher fler.

På söndag tar Liverpool emot Tottenham hemma på Anfield.