Anfallskonkurrenten lämnade.

Då svarade Alexander Isak med mål och assist.

Men blev snuvad på matchhjälterollen.

Den svenske landslagsmannen Alexander Isak har återigen hittat formen. För andra ligamatchen i rad blev han målskytt – och nu i det dramatiska 2–2-krysset mot Real Betis stod han även för en målgivande passning.

Bara några timmar efter att Real Sociedad bekräftat utlåningen av Willian José till Wolverhampton visade Isak att han är redo för startplatsen i anfallet. Tidigt i andra halvlek var det rörigt vid gästernas straffområde, och Isak fick först en chans där försvarare räddade på mållinjen när målvakten var ur position.

Men anfallet fortsatte och den andra möjligheten tog svensken och tryckte in 1–0 till sitt Real Sociedad. I målfirandet letade han efter en kamera på läktaren, och firade med blicken rakt in i den.

Sen kvittering

Och endast några minuter senare utökade hemmalaget – där Isak var inblandad på nytt. 21-åringen gjorde en bra löpning på vänsterkanten, och med en precis djupledspassning frispelade han Mikel Oyarzabal som läckert chippade in 2–0.

Isak blev sedan utbytt med sju minuter kvar av ordinarie matchtid. Och efter det tappade Real Sociedad sin tvåmålsledning.

Först reducerade Sergio Canales, och på tilläggstid kvitterade Joaquín till 2–2. Och Real Sociedads tränare Imanol Alguacil blev rasande och slängde jackan rätt ner på bänken.

– Vi klantade till det, det var en missräkning att det blev kryss, säger mittfältaren Igor Zubeldia.

Oavgjort på Reale Seguros-stadion. Och Real Sociedad och Alexander Isak, som nu gjort fem mål och två assist i La liga den här säsongen, ligger fortsatt sexa i tabellen.