Östersund vinnare efter drömträffen

Uppdaterad 2020-10-19 | Publicerad 2020-10-18

Östersunds Samuel Mensiro och Andrew Robert Mills var nöjda med 3–2-segern borta mot Sirius.

Målvaktskaos i Östersund. Då fick tredjemålvakten Andrew Mills göra allsvensk debut mot Sirius. En debut som slutade med seger (3–2) borta på Studenternas IP.

– Vi jobbar som ett lag, vi är otroligt starka och svåra och slå och det visade sig igen, säger inbytte Henrik Bellman som stod för segermålet i slutet av matchen.

Ali Keyta har varit given i mål för Östersund under säsongen men efter 23 raka allsvenska matcher tvingades han stanna hemma, i karantän, med konstaterad covid-19.

Eftersom även andremålvakten Sixten Mohlin har sjukdomssymptom fick Östersund i stället starta med allsvenske debutanten Andrew Mills i mål och utan någon backup på bänken.

Den 27-årige engelsmannen sattes på prov direkt men trots att Sirius pressade på konstant och halvvägs in i första halvlek hade 83 procent av bollinnehavet stod Mills pall långt in i matchen.

Andrew Mills är lång och stor i målet och kunde med hjälp av ett minst sagt fysiskt spelande försvar göra en stabil och solid insats i sin allsvenska debut.

Frustrerande för Sirius såklart, inte minst då det var gästande Östersund som inledde målgörandet i matchen efter 18 minuter.

Målet kom efter en snabb omställning där Felix Hörberg satte fart på högerkanten och avslutade sin löpning med en stenhård passning centralt in i banan där Blair Turgott väntade och vinklade in bollen i mål.

"Var öppet mål"

– När jag såg att Felix hade bollen såg jag till att ta mig ner och in i boxen sedan var det öppet mål för mig, sade Blair Turgott till Dplay i halvtidsvilan.

När andra halvlek drog igång parkerade Östersund bussen på egen planhalva och stod i vägen för nästan alla positionsförändringar som Sirius försökte sig på.

Det krävdes en fast situation för att Uppsalalaget skulle kunna kvittera.

I 62:a minuten drog Elias Andersson iväg en riktig frisparkskanon som tvingade Andrew Mills att kapitulera. Mills såg först ut att gå mot höger, såg bollens bana och ändrade sig men försent och nådde inte bollen som touchade på muren innan den seglade in i mål (1–1).

Första allsvenska målet

Men Siriusglädjen blev kortvarig. En kommunikationsmiss mellan backarna resulterade sju minuter senare i en riktig bjudning som Blair Turgott utnyttjade till fullo (2–1).

Östersundsanfallaren snodde åt sig bollen, sköt nästan retfullt enkelt mellan benen på mittbacken Hjalmar Ekdal och förbi målvakten Lukas Jonsson som såg ut att bli ställd av både backmissen och Turgotts manöver.

I 85:e ökade dessutom Östersund på till 3–1 genom Henrik Bellman som gjorde sitt första mål för i allsvenskan och jublande glad sprang till sidlinjen och kastade sig i armarna på tränaren Amir Azrafshan.

Bellman, som byttes in i 56:e minuten, fick nu på en fullträff av högsta kaliber då han skruvade bollen från vänsterkanten och in bortre krysset.

"Fantastiskt"

– Det målet har jag väntat länge på, det ska ni veta. Jag tar den på första tillslaget och det kändes rätt hela vägen. Fantastiskt att få komma in och kunna bidra till en vinst så jag är mycket nöjd, säger Bellman till Dplay.

Siriusbacken Karl Larsons reducering till 2–3 i 89:e ändrade inte poängfördelningen utan Östersund och målvaktsdebutanten Andrew Mills fick åka hem med seger och har nu elva raka bortamatcher utan förlust varav sex segrar och fem kryss. Laget har bara en bortaförlust i år, den kom i premiären då man förlorade med 0–2 borta mot Hammarby.