Publicerad 2020-10-17

Falkenberg slog Örebro med 2–1 i allsvenskan.

När det krävdes som mest vann Falkenberg i allsvenskan.

2–1 mot Örebro gör att hoppet lever vidare om fortsatt allsvenskt spel.

Senaste gången Falkenberg vann en match mot ett lag utanför Halland (2–0 i derbyt mot Varberg i september) var den 1 augusti – mot Örebro borta.

Nu är det sviten bruten efter 2–1 hemma mot just Örebro – en viktig seger för Falkenberg i bottenstriden. Hallänningarna, som låg sist inför omgången, har nu två poäng upp till nedflyttningsstrecket i en haltande tabell.

Falkenberg har sin styrka i fasta situationer och det var på en hörna som Carl Johansson kunde nicka in segermålet med kvarten kvar.

– Det känns som att jag kommer upp bra och bara styr ner den i bortre hörnet, säger Johansson till Dplay.

”Betyder jättemycket”

Efter en mållös första halvlek lossnade målproduktionen. Falkenberg tog ledningen i den 67:e minuten sedan hemmalaget utnyttjat ett tre-mot-en-läge och Tobias Englund kunde rulla in bollen i mål.

Bara två minuter senare kvitterade emellertid Örebro genom Deniz Hümmet. Men strax därefter kom Falkenbergs segermål.

I fjol spurtade Falkenberg och räddade sin allsvenska plats. Segern mot Örebro ger en antydan om att historien kan upprepa sig.

– Det är klart att det betyder jättemycket. Det är klart att varje match är som en final nu och hade vi inte fått tre poäng i dag hade det varit ännu tuffare.

– Nu har vi gett oss ett bra utgångsläget och så är det bara att köra de sex sista matcherna, säger Carl Johansson till Dplay.