Publicerad 2020-09-20

Liverpool slog Chelsea med 2–0.

Då sågas målvakten Kepa Arrizabalaga.

– Han gör ett stort misstag, säger tränaren Frank Lampard.

Chelsea betalade över 800 miljoner kronor när de sommaren 2018 gjorde Kepa Arrizabalaga till den dyraste målvakten genom alla tider.

Resultatet? Ett fiasko.

25-åringen har stått för flera avgörande misstag och är nu på väg att dumpas. Mitt under matchen mot Liverpool kom trovärdiga uppgifter om att det nu är 100 procent klart att Chelsea värvar in 28-årige senegalesen Edouard Mendy som ersättare.

Och tur är väl det.

”Chockerande”

Kepa stod nämligen för en ny jättetabbe. I den 54:e minuten gav han bort bollen till Sadio Mané, som enkelt kunde rulla in sitt andra mål för kvällen.

”Där har ni anledningen till att Chelsea måste ersätta Kepa. Det där är chockerande”, skriver The Times Henry Winter på Twitter.

Kepas misstag kom när han försökte spela förbi Liverpools höga press längs marken i stället för att rensa undan bollen i luften.

– Det är ett stort misstag, säger Chelsea-tränaren Frank Lampard.

Chelsea var dessutom reducerat till tio man sedan danske mittbacken Andreas Christensen fått rött kort för att ha rivit ner Sadio Mané precis före halvtid.

Allison straffräddare

I den 75:e minuten fick Chelsea dock en gyllene chans att reducera. Liverpools nyförvärv Thiago Alcantara rev ner Timo Werner, domaren dömde straff och Jorginho klev fram för att slå den.

Men då visade Alisson Becker att han – i alla fall i nuläget – är en bättre målvakt Kepa Arrizabalaga och räddade.

Matchen slutade alltså 2–0 till Liverpool.

– Det var en tuff match för oss, speciellt i första halvlek. Självklart blev det lite lättare efter deras utvisning. Totalt sett förtjänade vi att vinna, säger Sadio Mané till Sky Sports.

– Det röda kortet förändrade allt. Utan det, och om vi hade gjort mål på straffen, hade det kunnat sluta 1–1. På sätt och vis är jag ändå nöjd med insatsen, säger Frank Lampard.