Sverige kan ställas mot Spanien i VM

Slutade tvåa i grupp B och möter ettan i Blågults grupp

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensk seger på torsdag mot USA?

Då väntar Spanien – med tre dagar längre vila.

– Det är inte rättvist, påtalade landslagschefen Marika Domanski-Lyfors redan vid lottningen.

Det spekuleras i läggmatch mellan Sverige och USA på torsdag i fotbolls-VM.

Förloraren i ”finalen” i grupp F slipper då hemmanationen Frankrike, en av de stora favoriterna i detta VM, i en eventuell kvartsfinal. I åttondelsfinal väntar för grupptvåan Nederländerna eller Kanada.

Vinnaren av Sveriges grupp ställs i åttondelen mot tvåan i grupp B, som blev klar på måndagskvällen. Spanien och Kina gjorde upp om den platsen i ett direkt möte med varandra i Le Havre.

Kinas målvakt storspelade

Matchen slutade 0–0 och det räckte för att spanjorskorna skulle knipa andraplatsen på bättre målskillnad.

Spanien, som är i VM-åttondelsfinal för första gången, var också det bättre laget och radade upp halvchanser och några högkaratiga möjligheter. Men Peng i Kinas mål storspelade.

Men Kina går ändå vidare som en av de fyra bästa treorna i gruppspelet. De fyra poängen räcker för avancemang då vi hittar två lag i både grupp E och F som bara kan komma upp i tre poäng i sista omgången.

Gruppen vanns övertygande av Tyskland som körde över Sydafrika med 4–0.

Tre dagar längre vila

Matchen mellan Spanien och ettan i Sveriges grupp spelas nästa måndag i Reims. Spanien får alltså hela tre dagar längre vila än sin motståndare.

Detta var något Sveriges landslagschef Marika Domanski-Lyfors uppmärksammade redan vid lottningen i december och påtalade det för Fifa.

– Ibland skiljer det sig åt kring hur långa resor och vilodagar man har och det är inte alltid rättvist på det sättet, men man kan tycka att tre dagar är lite väl mycket. Vi har påtalat detta och sagt att vi heller inte tror att USA tycker att det är okej, sa hon till Fotbollskanalen då.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.