Larsson sågar spelet: ”Naivt”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Usel insats mot Falkenberg.

Då dömer Sebastian Larsson ut AIK:s fotboll.

– Det är naivt. Vi har massa boll men det händer ingenting!

Efter den sena torsken mot IFK Göteborg var Sebastian Larsson så besviken att han knappt kunde svara på frågor.

Efter 1–1 hemma mot Falkenberg – där bortalaget var det tydligt bättre laget – sa han desto mer.

– Det är en besvikelse. Efter förra matchen hade jag inte så mycket att säga, men det får jag försöka göra nu. Min känsla är att vi spelar naivt. Det tycker jag, säger han och fortsätter:

– Vi har väldigt mycket boll men det händer ju ingenting! Möter du ett lag som Falkenberg som är stora och starka... så fortsätter vi stånga huvudet mot väggen och fortsätter med ett slags duttande. Vi måste lära oss att ändra vårt spel utifrån hur motståndarna spelar. Förutom vårt bortdömda mål i den första halvleken är det inte mycket som händer.

”Det händer ju ingenting!”

AIK hade mycket svårt att skapa klara målchanser och Sebastian Larsson efterlyser ett delvis rakare spel.

– Jag har inte hunnit analysera allt. Men vi slår ett inlägg i matchen och då blir det mål. Vi är ute på kanterna men vi har inget intresse av att komma till ett inlägg. Så det blir väldigt bekvämt för Falkenberg. De har bra kontroll även om vi har bollen.

Han var djupt besviken över hur lite laget fick ut av sitt bollinnehav.

– Det händer ju ingenting. Det måste ju leda till något. Oavsett var du har bollen på planen så måste det hända något. Du kan inte skapa så lite med så extremt mycket boll. Det går inte ihop.

Larsson sammanfattar känslan:

– Vi är frustrerade. Det är klart att vi ska vinna hemma mot Falkenberg. All respekt, men i dag är ju Falkenberg mer besvikna över att de släpper in en kvittering i slutet. Det är klart att vi vill vinna matcher och ta mer poäng.

”Det är ingen dörr, det är en mur”

Landslagsmannen vill inte slänga spelsystemet i papperskorgen men är mycket kritisk till spelarnas agerande på planen.

– Jag kommer inte att vika mig i min tro på spelsystemet. Men man måste ju lära sig. Det betyder inte att man ska ändra på allt. Men vi måste bli skickligare på det vi håller på med. Vi har inte blivit det de här senaste två matcherna. Vi står och stångar liksom. Men vi borde inse att det är fan ingen dörr där, det är en mur. Leta efter dörren i stället!

Larsson avslutar:

– De här sista tre matcherna har gett för lite poäng. Vi tappar i 91:a mot Malmö och 92:a mot IFK Göteborg. I dag gör vi en skitmatch. Då blir man frustrerad.

Unge Paulos Abraham, som fixade kvitteringen i slutminuterna, hade svårt att glädja sig över sitt första mål i allsvenskan.

– Målet mot Malmö (i cupen) och det i dag mot Falkenberg har inte gett så mycket. Så... det är ingen fest direkt. Jag håller med Sebastian om att vi spelar väldigt naivt.

Laddar Tabell
Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE