Nyman mitt i publikskandal: ”Katastrofala bilder”

Uppdaterad 2017-05-30 | Publicerad 2017-05-29

Kvalmötet till Bundesliga följdes av skandalscener.

Besvikna Eintracht Braunschweig-supportrar stormade planen efter slutsignalen och fick spelarna i Wolfsburg att fly.

– Det här är katastrofala bilder, säger Eurosports kommentator Christopher Kviborg.

Det blir tyvärr inget spel i Bundesliga för svenskarna Christoffer ”Totte” Nyman och Joseph Baffo nästa säsong.

Den förstnämnde spelade från start i kvällens returmatch mot Wolfsburg i kvalet till högstadivisionen där gästerna återigen vann med 1–0.

Nyman hade ett bra läge att ge sitt Eintracht Braunschweig ledningen efter 13 minuters spel men den svenske landslagsanfallaren fick se Wolfsburgs målvakt Koen Casteels rädda med en benparad.

I stället kom avgörandet i den andra halvleken, detta då Vieirinha pangade in matchens enda mål efter en målvaktsretur.

Wolfsburg gick vidare med totalt 2–0 över två möten – men fick inte lång tid att jubla inne på Eintracht-Stadion.

Polis bildade kedja

Strax efter slutsignalen rusade nämligen en mängd hemmasupportrar in på på planen och gav uttryck för sin besvikelse.

Till följd av detta agerade Wolfsburg-spelarna snabbt genom att skynda sig ned i spelargången för att söka sig till säkerhet.

– Det här är ju katastrofala bilder, konstaterar Christopher Kviborg som kommenterade matchen i Eurosport.

– Nu får det springa in och söka skydd, Wolfsburg-spelarna, ifrån de här puckona!

Kravallpolis tog sig snabbt in på planen och hindrade Braunschweig-supportrarna att nå fram till bortasektionen genom att bilda en kedja på gräsmattan.