BK Häcken

AVSLÖJAR: Häcken har nobbat bud på 25 miljoner för Wålemark

Här är Klubbarna som jagar Wålemark

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Buden på Patrik Wålemark, 20, blir allt större.

Häcken har nobbat erbjudanden på över 25 miljoner kronor, erfar Sportbladet.

Hetast hittills bland mängder av intressenter: Feyenoord, Club Brugge och Sampdoria – med ett par ryska klubbar avvaktande i bakgrunden.

Patrik Wålemarks 2021 innehöll alla ingredienser för benämningen stort genombrott.

Ytteranfallaren svarade för nio mål och åtta assist på 29 allsvenska matcher och 3+2 i sju landskamper med U21-landslaget där fart, teknik och en internationellt mycket vass vänsterfot svarade för spetskvaliteten.

Att 20-åringen visade upp den stora potentialen i matcher mot Italien och Malmö FF inför mängder av scouter på plats har inte gjort intresset mindre.

Både representanter för Häcken och spelarens agent Fredrik Risp har bekräftat detta intresse under hösten och vintern.

Patrik Wålemark.

Flera stora bud

Nu erfar Sportbladet från olika källor i Sverige och utomlands att flera av de konkreta bud som Häcken fått på Wålemark ligger på 20 till strax över 25 miljoner kronor.

Atalanta, Sassuolo, Ajax och Anderlecht är några av klubbarna som visat intresse för 20-åringen men nu ska Feyenoord, Club Brügge och Sampdoria vara bland de som kommit med konkreta erbjudanden – som alla nobbats av Häcken.

Hisingsklubben, som diskuterat situationen kring Wålemark vid flera styrelsemöten, har kommit fram till att en försäljning under 40–50 miljoner kronor inte är aktuell för spelaren som har kontrakt till sista december 2024.

Även Wålemark själv är bekväm med att spela vidare i Häcken, till att börja med under våren, om inte helt rätt klubb och villkor dyker upp.

Buden på 20-åringen kommer höjas de närmaste veckorna när fler klubbar från kontinenten kommer in i bilden.

Ytterligare anledning till större bud: ryskt intresse. Enligt ryska Sport24 är både Rubin Kazan och Rostov intresserat av Patrik Wålemark.

Älskar svenska spelare

Sportbladets ryska källor uppger att den svenske U21-landslagsmannen ligger högt upp på Rubin-tränaren Leonid Slutskijs – som älskar svenska spelare – önskelista när Kazan är på väg att sälja georgiske landslagsyttern Khvicha Kvaratskhelia (som gjorde båda målen mot Sverige i VM-kvalet i höstas) till Premier League för 150–200 miljoner kronor.

Häckens sportchef Martin Ericsson vill inte kommentera några detaljer i Sportbladets uppgifter, men säger:

– Det är ett väldigt stort och brett intresse för Patrik Wålemark från många länder och ligor, och något smalare när det kommer till konkreta bud, som ändå är flera på hög nivå. Men både vi och Patrik känner att vi kan sitta lugnt i båten. Vi känner ingen stress, säger Ericsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Avslöjar: Klubb i La Liga vill köpa loss Swedberg för rekordsumma

Officiellt: Douglas Bergqvist lämnar Kalmar FF för Ukraina

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

BK Häcken

Allsvenskan i fotboll

Feyenoord

Sassuolo

Rubin Kazan

Club Brügge

Atalanta