Aleksandar Mitrovic slår målrekordet i Championship – med 14 matcher kvar

Publicerad 2022-02-23

Aleksandar Mitrovic gjorde mål 32 mot Peterborough.

Aleksandar Mitrovic har slagit till igen för sitt Fulham.

Serbens två mål mot Peterborough gör att han klev upp på 33 mål denna säsong – och slår Ivan Toneys tidigare rekord.

Mitrovic har 14 matcher kvar på sig att putsa rekordnoteringen.

Ivan Toney stod för en makalös säsong 2020/2021 och gjorde 31 mål när han Brentford gick upp till Premier League för första gången någonsin.

Anfallaren slog Andy Murrays tidigare målrekord i Championship – men det fick inte stå länge.

När Aleksandar Mitrovic på onsdagskvällen slog in 1–0 för sitt Fulham mot Peterborough var det hans 32:a ligamål för säsongen.

Hela 14 matcher kvar

Men Toney och Murray behövde 46 matcher på sig – Mitrovic har bara spelat 30 matcher denna säsong.

I matchen mot Peterborough slog han till på straff efter en halvtimme. I minut 62 gjorde han sitt andra i matchen.

Fulham har även 14 matcher kvar i årets Championship, en tabell man leder överlägset framför Bournemouth.

I snitt gör serben ett mål per 81 spelade minuter. Med andra ord finns det gott om tid kvar för Mitrovic att putsa sitt eget rekord.