Allt avgjordes med ett par streck och en centimeter-offside.

– Sättet man använder VAR på är skit, skriver Leicesterfostrade Gary Lineker på Twitter.

VAR har delat fotbollsvärlden under de senaste säsongerna. Nyligen medgav Premier League själva att ett antal bedömningar av videodomarna blivit fel under säsongsupptakten.

Och det ser inte ut som debatten är på väg att svalna efter Leicesters möte med Tottenham.

För efter att Harry Kane stått för ett märkligt konstmål till 1–0 när han knuffades i full fart, föll och ändå sköt in bollen i mål i samma rörelse kom det mesta att handla om ett mål som aldrig räknades.

För i 64:e minuten hittade Harry Kane ytterbacken Serge Aurier som pressade in en stenhård vrist i bortre till 2–0 för bortalaget. Ivorianen firade med dans vid hörnflaggan men efter en stund kom han av sig när han såg domare Paul Tierney ta sig mot snäckan i örat.

Leicester ny två

Målet skulle granskas för en djupledsboll i en sekvens tidigare där Son Heung-min dansade på offsidelinjen. Linjer flyttades och till slut landade videodomaren i att sydkoreanen var i runda slängar en centimeter offside.

Och så vände matchen.

Ricardo Pereira kvitterade bara minuter senare och i 85:e minuten klev skottvillige James Maddison fram och avgjorde matchen med ett välplacerat distansskott. Därmed är Leicester uppe som ny tvåa i en haltande tabell medan Spurs nu riskerar att vara tio poäng bakom Liverpool i toppen efter att omgången fullbordats.

Efteråt handlade så klart det mesta om VAR.

Peter Schmeichel kallade det ”ett skämt” och Gary Lineker tycker sättet det används på ett sätt som ”är skit”.

I Viasatstudion kokade Bojan Djordjic.

– Jag slutade nästan kolla på matchen efter det VAR-beslutet. Jag mår fortfarande illa när jag ser det, säger han.