Alexander-Arnold borta minst en månad

Liverpool-försvararen knäskadad

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Liverpool har åkt på ännu ett avbräck i jakten på ligatiteln.

Trent Alexander-Arnold blir borta minst en månad, hävdar Independent.

Vem som ersätter på högerbacken de kommande matcherna är oklart.

Det var inför mötet borta mot Brighton som det inkom rapporter från media på plats att Trent Alexander-Arnold såg ut att skada sig på uppvärmningen.

Högerbacken kom ändå till start och genomförde hela matchen. Nu ser det dock ut som att Liverpool får klara sig utan honom en tid framöver.

Foto: Rui Vieira / TT

Det är Independent som skriver att 20-åringen blir borta minst en månad på grund av en ledbandsskada. Tidningen hävdar vidare att det däremot att en operation inte är nödvändig.

Få alternativ

Därmed är två av fyra ordinarie försvarare (Alexander-Arnold och Joe Gomez) i Liverpools backlinje skadade. Dessutom gäckas även mittbacken Dejan Lovren av en lårskada.

Jürgen Klopps stora problem blir nu att försöka utse ersättaren. Med Nathaniel Clyne utlånad till Bournemouth är alternativen än färre än tidigare. Det lutar åt att James Milner möjligen kliver ned som högerback, en position han redan har spelat på flera gånger under säsongen.

Med tanke på att Fabinho (som också kan spela högerback) har fått vikariera bredvid Virgil van Dijk de senaste matcherna och att Georginio Wijnaldum också klagade på smärtor efter Brighton-matchen kan det bli brist på mittfältare i stället. Ja, ni hör...

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.