”Hade inte varit Real och Liverpool i final”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

En ny Champions League-match – och nya kontroversiella domslut.
Nu börjar även spelarna vilja införa VAR.
– Om det hade funnits VAR i Champions League vet jag inte om vi hade fått Real Madrid och Liverpool i finalen, säger Romastjärnan Alessandro Florenzi.

Romas Champions League-äventyr stannade vid semifinal.

Serie A-laget vann gårdagens möte med Liverpool med 4–2, men föll med 7–6 totalt.

Och efteråt riktades den största besvikelsen mot slovenske huvuddomaren Damir Skomina.

– Det är tydligt att VAR behövs i Champions League. Jag vet att det är svårt för domaren men det är bara pinsamt när vi förlorar totalt sett på det viset. Återigen, grattis till Liverpool som är ett riktigt bra lag. Men om vi inte införskaffar VAR i Champions League är det här bara ett skämt, sa Romaägaren James Pallotta efteråt.

”Var straff – och rött kort”

Situationerna Romalägret pratade om mest var den felaktiga offsiden på Edin Dzeko samt Stephan El Shaarawys avslut som stoppades från att gå i mål av Liverpoolbacken Trent Alexander-Arnolds hand.

Och nu börjar även spelarna inför VAR i Champions League.

– Jag är fortfarande bitter, speciellt för den uteblivna straffen och att det skulle ha varit rött kort. Man blir förbannad när man åker ur på det här sättet. Vi släppte in sju mål på två möten, men utan Mohamed Salahs offsidemål i första matchen, straffen med Dzeko som inte var offside och den uppenbara handbollen hade det varit annorlunda..., säger Romastjärnan Alessandro Florenzi enligt Football-Italia.

”VAR tar bort alla tvivel”

Utspelet kommer bara ett drygt dygn efter att Bayern München känt sig rånade på sin finalplats efter en hands på Real Madrid-försvararen Marcelo i den andra semifinalen.

– Om det hade funnits VAR i Champions League vet jag inte om vi hade fått Real Madrid och Liverpool i finalen. VAR tar bort alla tvivel och det kan hända att en domare inte ser något på ett ögonblick, men på tio sekunder kan du titta på tv-bilderna och vara säker, säger Florenzi.

Champions League-finalen Liverpool–Real Madrid spelas i Kiev 26 maj.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.