Så lottades Sverige i Nations League

Sverige hamnade med Turkiet och Ryssland i grupp 2

Av: Daniel Sörensen, Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Det blev två tuffa bortaresor för svensk del när nya Nations League lottades i schweiziska Lausanne under förmiddagen. De blågula kommer att ställas mot Turkiet och Ryssland i höstens gruppspelsmatcher.

Inför höstens nya storsatsning, turneringen Uefa Nations League, ingår Sverige i B-divisionen tillsammans med elva andra nationer. De tolv länderna är sedan indelade i fyra olika grupper, med tre nationer i varje grupp.

Ryssland och Turkiet väntar

Sverige lottades att möta Ryssland och Turkiet, som kommer från pott 1 respektive pott 3, i grupp 2. Redan på förhand konstaterades det att Ryssland inte skulle kunna möta Ukraina, och därmed hoppade de över grupp 1 och föll automatiskt in i Sveriges grupp.

– Det blir bra, jämna matcher. Det är utvecklande, sa förbundskaptenen Janne Andersson till Sportkanalen efter lottningen.

– Nu ska vi ut och scouta och träffa spelare, berättade han.

Under hösten möts varje lag två gånger. De två första omgångarna spelas 6–8 samt 9–11 september.

Fyra EM-platser finns att hämta

Nations League kan vara en väg in till EM 2020, om man inte skulle lyckas kvala in via det vanliga EM-kvalet. De fyra bästa nationerna i varje Nations League-division, som inte lyckas ta sig till EM via kvalet, möts i ett play off där de fyra divisionsvinnarna får varsin mästerskapsbiljett.

Sverige ställs mot Ryssland och Turkiet
Foto: Bildbyrån / TT
Sverige ställs mot Ryssland och Turkiet
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.