Nykomlingen chockade Chelsea – bröt mäktiga sviten

Stjärnan utvisad direkt i comebacken

Publicerad 2021-04-03

Chelseas svit på tio förlustfria matcher kom till ett abrupt slut under lördagen.

Nykomlingen West Bromwich dunkade dit hela fem baljor mot laget som knappt släppt in mål under nye tränaren Thomas Tuchel.

– Allt som kunde gå fel gick fel, säger Tuchel i Viaplays sändning.

Två insläppta på tio Premier League-matcher. Sedan två insläppta på två minuter i slutskedet av den första halvleken.

Chelsea hade en tung eftermiddag mot West Bromwich. Laget föll ihop som ett korthus efter att Thiago Silva tilldelats sitt andra gula i den 29:e matchminuten. Detta i sin första match i den blåa tröjan sedan han skadade sig mot Tottenham den 4 februari. Det blev en mardrömscomeback.

Innan dess hade Christian Pulisic gett laget ledningen. Efter utvisningen släppte laget in fyra raka baklängesmål. Bland annat två av pigge Matheus Pereira. Pereira assisterade till ett tredje, och även inbytte Callum Robinson hamnade i målprotokollet via ett läckert volleyavslut.

– Vi kunde inte hantera det röda kortet, och jag vet inte varför. Alla deras skott blev mål och det var uppenbarligen inte vår dag, säger Tuchel i Viaplays sändning.

Anfallare med mäktigt facit

Mason Mount reducerade visserligen för Chelsea, men laget fick ändå se sig besegrat med hela 5–2, efter att Robinson slagit till på nytt.

Anfallaren har nu gjort totalt fem mål i Premier League – och samtliga har kommit mot just Chelsea.

Vägen till Robinsons entré på planen var krånglig. Först tvingades Dara O’Shea kliva av i den 24:e minuten och ersattes då av förre Chelsea-spelaren Branislav Ivanovic. Ivanovic fick utgå även han endast 13 minuter senare – och först då var det Robinsons tur.

5–2-smällen innebär Chelseas första förlust i Premier League under Thomas Tuchel, som tog över tränarrodret i slutet av januari.

– Det kunde inte bli värre. Nu måste vi ta vårt ansvar och skaka av oss detta. Det var en stor förlust, och förhoppningsvis blir detta en väckarklocka, säger tränaren.

Nykomlingen West Bromwich tog sin blott fjärde vinst denna säsong, men ligger fortsatt näst sist i tabellen. Laget har sju poäng upp till säker mark med åtta matcher kvar att spela.

Chelsea ligger på en fjärdeplats i Premier League, vilket innebär Champions League-spel nästa säsong.

West Ham, Tottenham och Everton kan dock samtliga gå om laget om de lyckas utnyttja sina hängmatcher på Chelsea.