Jesper Karlsson levererar för nya klubben

Publicerad 2020-10-29

Jesper Karlsson fortsätter prestera för AZ Alkmaar.

I torsdagskvällens Europa League-match mot HNK Rijeka gjorde han sitt tredje mål i den röda tröjan.

AZ segrade med 4–1 och fick med sig tre viktiga poäng i gruppspelet.

Jesper Karlsson, 22, har kommit igång direkt i AZ Alkmaar, som han flyttade till för knappt en månad sedan från Elfsborg.

Efter två mål och två assist i nederländska ligan, var han med från start i kvällens Europa League-match mot HNK Rijeka. I början av andra halvlek gjorde han också ett mål för sitt AZ.

Lagkamraten Fredrik Midtsjo slog en passning från egen planhalva till en löpande Karlsson. Han tog sig in i straffområdet med bollen och kunde enkelt sätta den vid bortre stolpen. I 66:e minuten blev svensken utbytt.

Leder gruppen

Karlssons mål var det tredje för kvällen. Några minuter senare utökades ledningen till 4–0.

HNK Rijeka lyckades snygga till siffrorna till 4–1. Flera av AZ:s spelare vinkade för offside på målskytten Sandro Kulenovic men målet godkändes av domarteamet.

AZ Alkmaar leder nu sin grupp, efter två segrar. De andra mötet i gruppen vann Napoli mot Real Sociedad med 1–0. De har nu varsin seger och samma målskillnad. HNK Rijeka ligger sist i gruppen på noll poäng.