Allsvenskan i fotboll

IFK Norrköping segrade mot Mjällby AIF

Viktor Agardius vinnare i återkomsten

Av: 

Felix Tornberg

Viktor Agardius under matchen mot Mjällby.
Viktor Agardius under matchen mot Mjällby.

FOTBOLL

”Han har ingen moral i kroppen”, sa Mjällbys sportchef Hasse Larsson till Kristianstadsbladet när Viktor Agardius valde att krita på för Norrköping.

Under söndagen var mittbacken tillbaka på Strandvallen i sina nya färger.

Efter 1–0 kan Agardius även resa hem med tre poäng i påsen.

Allting var klappat och klart. Viktor Agardius skulle bara sätta penna mot papper på sitt nya Mjällby-kontrakt. Det var åtminstone Mjällbys, och sportchef Hasse Larssons, uppfattning.

Men i sista stund blixtvände Agardius – och kritade i stället på för Norrköping.

– Uppenbarligen har Viktor ingen moral i kroppen. Han ringde mig igår kväll och sa att han hade bestämt sig för Norrköping hur fan man nu kan göra det när man har ett muntligt avtal med en annan klubb, sa Larsson till Kristianstadsbladet i februari.

Nu har den infekterade tvisten lagt sig. Under söndagen var Agardius tillbaka på Strandvallen i sin Norrköpings-tröja. För att hälla ytterligare bensin på elden plockade han med sig samtliga poäng hem.

”Kul att leverera när man får chansen”

Agardius, som blev varnad, spelade 75 minuter och hade ett stort finger med i leken för att Norrköping skulle kunna hålla nollan.

David Löfquist hade dock en frispark i stolpen efter att Agardius utgått.

I offensiv riktning var det Maic Sema som levererade. Sema, som fått knapert med speltid men fått chansen på sistone, nickade in en målvaktsretur från nära håll redan i den fjärde minuten.

– Det var viktigt. Dessa matcher är svåra, och det är varmt. Jag tänkte tidigt att jag skulle vara med på returen. Det gick bra. Kul att göra det bra när man får chansen, sa han till discovery + i halvtid.

Målet blev matchens enda, och Norrköping inkasserar därmed en 1–0-vinst.

Lagets andra raka seger efter uppehållet ser till att laget kliver upp på en tredjeplats i tabellen. Mjällby, i sin tur, har nu i stället två raka förluster och placerar sig på en tiondeplats.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT – 25 miljoner på Stryktipset. Missa inte att skaffa andel i Sportbladets supersystem för 550 kr i jakten på 13 rätt | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Maic Sema.
Publisert:

LÄS VIDARE

Landslagsduon hyllas av tränaren: ”Två krigare”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IFK Norrköping

Mjällby AIF

Maic Sema

Fotboll