Leeds–Arsenal avbröts tillfälligt – sedan blev Saka hjälte

Uppdaterad 2022-10-17 | Publicerad 2022-10-16

Först havererade domarnas kommunikationssystem och matchen avbröts i 38 minuter.

Sedan fortsatte Bukayo Saka, 21, sin målsuccé.

Arsenalspelaren dunkade upp segermålet mot Leeds i nättaket.

Arsenal FC

Leeds–Arsenal bjöd på ett mål, en missad straff och ett långt avbrott på grund av ett elavbrott. När Premier League-mötet var över hade serieledande Arsenal gjort matchens enda mål.

Och det sattes av Bukayo Saka – som fortsatte sin målsuccé från den senaste veckan. Två mål mot Liverpool för sju dagar sedan, ett mot Bodö/Glimt i torsdags följdes alltså upp med ytterligare en fullträff mot Leeds.

Den här gången gjorde Saka det från en snäv vinkel. Engelsmannen hittade en ledig lucka mellan målvakten Illan Meslier och den första stolpen och dunkade upp bollen i nättaket till 1–0.

– Vilken träff han får, säger expertkommentatorn Johanna Frisk i Viaplay.

PLUS: Fagerlund: Klopp har rätt – går inte att blunda för det

Mål bortdömt och straffmiss

Leeds hade chansen att kvittera, men lyckades aldrig. Patrick Bamford fick ett mål bortdömt då han knuffat Gabriel i sekvensen innan skottet.

Sedan fick Bamford även chansen från straffpunkten, efter en VAR-granskning. Leedsanfallaren sköt bollen utanför den högra stolpen och lämnade, likt sina lagkamrater, planen mållös.

VAR hamnade i fokus ytterligare en gång. På tilläggstid dömdes nämligen återigen en straff till Leeds, men efter att videodomarna tittat på situationen blev det i stället frispark för Arsenal.

Elavbrott påverkade domarna

Matchen fick dock en oväntat inledning. Redan i den andra minuten avbröts den tillfälligt. Ett elavbrott på arenan Elland Road gjorde att domarnas kommunikationssystem havererade. I 38 minuter väntade publik, spelare och alla andra på att problemet skulle åtgärdas och matchen blåsas i gång igen.

Arsenals 1–0-seger innebär att de fortsatt är i serieledning efter tio omgångar.