Revansch efter självmålet – Bayern nära ligatiteln

Svensken ovaksam vid segermålet

Uppdaterad 2020-06-14 | Publicerad 2020-06-13

Han stod för ett olyckligt självmål i första halvlek mot Borussia Mönchengladbach.

Men Benjamin Pavard revanscherade sig med en fin assist till Bayern Münchens segermål, 2–1.

Nu är en åttonde raka ligatitel väldigt nära.

Mönchengladbachs målvakt Yann Sommer stod för matchens första tavla när han passade bollen rakt i gapet på 19-årige Joshua Zirkzee som enkelt kunde lägga in 1–0 till efter 26 minuter.

Tio minuter senare var det Benjamin Pavards tur. Bayern Münchens högerback kastade sig för att bryta ett lågt inlägg, men i stället för att bollen hamnade utanför sidlinjen gled den rakt in i nät.

– Det där är en mardrömssituation för försvarare. Han måste fläka sig, han måste försöka nå den och då riskerar man självmål, säger Viaplays expert Glenn Strömberg.

Bejamin Pavard (v) i mötet med Borussia Mönchengladbach.

Utnyttjade svenskens misstag

Fransmannen skulle dock få sin revansch. I 86:e minuten studsade bollen förbi en oaktsam Oscar Wendt och fram till Pavard på högerkanten. Med ett lågt inlägg hittade han in till Leon Goretzka som sköt in 2–1, vilket även blev slutresultatet.

– De släpper in ett mål som konsekvens av att flera spelare – främst Oscar Wendt – helt enkelt inte tar situationen på tillräckligt stort allvar, säger Sportbladets Erik Niva i Viaplays studio.