Dejan Kulusevski bakom segern mot Napoli

Publicerad 2019-12-14

Dejan Kulusevski såg till att Gennaro Gattuso fick en mardrömsstart som Napolitränare.

Först blev svensken målskytt efter fyra minuter och sedan spelade han fram till avgörandet på övertid.

Gennaro Gattuso tog i veckan över tränarrollen i Napoli och hans första uppgift blev att ta emot Parma hemma på San Paulo.

Och det blev en mardrömsinledning.

Redan efter knappa fyra minuter slarvade mittbacksstjärnan Kalidou Koulibaly på mittplan, svenske Dejan Kulusevski snodde bollen och stormade iväg i ett friläge som han säkert förvaltade.

Fjärde målet

I samma sekvens föll Koulibaly i ett försök att återerövra bollen och skadade sig så illa att han behövde bryta matchen.

För svenske jättetalangen Dejan Kulusevski var det fjärde målet för säsongen.

Lite upprättelse fick hemmalaget i andra halvlek. Gattusos drag att byta in Dries Mertens i 63:e minuten lönade sig. Bara en minut senare slog han inlägget som polske anfallaren Arkadiusz Milik kunde nicka in till 1–1 som länge såg ut att bli matchens slutresultat.

Ryktas till storklubbar

Men Dejan Kulusevski och hans anfallspartner Gervinho ville annat.

Ivorianen bröt på egen planhalva och drev upp bollen till straffområdet, hittade till Kulusevski som spelade tillbaka till Gervinho som satte avgörande 2–1.

Svensken är ryktenas man i fotbolls-Europa. Parma har sagt att man tänker behålla sitt lån till sommaren sen är frågan vad Atalanta väljer att göra. Antalet intresserade klubbar ser ut att öka vecka för vecka. Så sent som inför kvällens match cirkulerade uppgifter om att storklubbar som Arsenal och Manchester United har svensken på radarn.

Intresset lär inte ha minska efter kvällens insats.