Ännu en blunder från Alisson – Leicester vände mot Liverpool

Uppdaterad 2023-01-11 | Publicerad 2021-02-13

Leicester vände underläge med 0–1 till 3–1 på mindre än tio minuter.

Ett av målen kom efter en tavla av målvakten Alisson Becker.

– Det är helt otroligt att han är inblandad i en sån här blunder matchen efter två jättetavlor, säger Martin Åslund i Viaplay.

Liverpool hade full kontroll på matchen i en dryg timme, men sedan fick Leicester chansen att ta över, och de tog den. De vände 0–1 till 3–1 på mindre än tio minuter, och får med sig tre viktiga poäng i toppstriden.

I matchens början fick Liverpools trupp sig ännu en törn när James Milner gick av planen efter bara 16 minuter. Han kunde gå av själv utan hjälp men såg besviken ut när han lämnade plats för Thiago Alcantara.

Det var de rödklädda som regerade i första halvlek men matchen var mållös när det gick till halvtid. Först efter en dryg timme kunde Mohamed Salah göra det första målet. Med hjälp från Trent Alexander-Arnold och Robert Firmino bjöd han på ett vackert mål.

Vände på sju minuter

Strax därefter var det nära att Leicester skulle få chansen att reducera på straff, men situation var precis utanför boxen och de fick istället en frispark.

Men de hann inte hänga läpp för det, för frisparken, som James Maddison fick förvalta, gick i mål. Målet granskades för offside men godkändes. Och det var inte slut där. Bara minuter senare kunde Jamie Vardy göra 2–1, när Alisson Becker springer ut på en boll och krockar med Ozan Kabak, och lämnar målet helt öppet.

– Han missbedömer den fullständigt. Nu har han ställt till det, säger Martin Åslund i Viaplay.

”Missförstånd”

Liverpools tränare Jurgen Klopp förklarar situationen som ett missförstånd, när han kommenterar den efter matchen, i Viaplays sändning.

– Vi pratade innan om att vi måste vänja oss vid varandra och de skötte det bra fram till målet, men det blev det fel, säger han.

Det blev också ett tredje mål, bara sju minuter efter det första och matchen slutade 3–1.

– De ligger en plats över oss i tabellen, kanske två nu, men på planen var det inte så. Vi måste jobba hårdare för att faktiskt göra mål men matchen var väldigt bra spelad, säger Klopp.

På presskonferensen efter matchen fick tränaren också frågan om han har gett upp titeln, och Klopp svarade då kort och gott ja.

– Jag tror inte att vi kan ta igen den luckan i år. Vi måste vinna fotbollsmatcher, säger han, enligt flera engelska medier, bland annat The Mirror.

Leicester går nu upp på en andraplats, mellan de både Manchester-klubbarna. Liverpool befinner sig på en fjärdeplats.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se