Fotboll

Raiola: Fifa finns inte om tio år

Av: 

Mattias Karlsson

FOTBOLL

Mino Raiola befinner sig i infekterade stridigheter med Fifa.

Den kände spelaragenten har liknat det internationella fotbollsförbundet vid maffia och Nordkorea.

– Lyckligtvis förändras tiderna och inom ett decennium kommer Fifa inte längre att finnas, säger 53-åringen till italienska sporttidningen Tuttosport.

Mino Raiola är en världskänd spelaragent, i Sverige mest känd som agent till Zlatan Ibrahimovic sedan 2003.

På senare tid har rubrikerna handlat om bland annat rättsliga åtgärder mot EA Sports angående bildrättigheterna på spelare i tv-spelet FIFA och att kämpa mot förbundet Fifa. Enligt honom som ligger Fifa 50 år efter i tiden.

– Under åren har cheferna förändrats, men ingenting har förändrats. Vad gör Fifa för spelarna? Ingenting. Huvudpersonerna ska vara fotbollsspelarna och inte cheferna i Zürich. Vi borde ta bort det otidsenliga organisationen, säger Mina Raniola.

Vill kämpa för spelarna

Han och hans agentkollegor kan enligt förslag få sina provisioner begränsas till tre procent av en övergångssumma eller deras lön över hela kontraktets längd.

– Bland annat är vissa klubbar noterade på börsen, Fifa kan verkligen inte säga hur man får saker att fungera eller, ännu värre, sätta upp ett lönetak. Det är uppenbart att transfersystemet inte längre är vad Fifa skulle vilja ha och spelarna kommer att ta sina positioner. Hur är det möjligt att sätta tak på talanger? Det skulle vara som att införa en gräns för priserna på målningar av Leonardo da Vinci eller Rembrandt, säger Mino Raiola.

Som fortbollsagent slåss han för sin sak och roll i den befintliga transfersystemet.

– Om du frågar spelarna vad de vill, så vill de att agenterna ska representera dem och kämpa för deras intressen. Vi kommer att försöka lösa ärendet till sista minuten, men jag kan med kraft upprepa att vi, om det behövs, kommer att överklaga i alla domstolar i världen och på alla nivåer. Lyckligtvis förändras tiderna och inom ett decennium kommer Fifa inte längre att finnas, säger Mino Raiola.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

”Zlatan skulle ha varit fantastisk med Ronaldo”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Mino Raiola

Fifa