Publicerad 2020-12-05

Två nya mål.

Matchens lirare, och skytteligaledare.

Jordan Larsson gjorde succé – och firade annorlunda.

Efter fyra mållösa matcher lossnade det för landslagsanfallaren Jordan Larsson. I ryska Premier League blev han tvåmålsskytt för sitt Spartak Moskva mot Tambov – och med sina åtta mål leder han nu skytteligan.

Först spräckte Larsson nollan. Alex Kral tog sig in i straffområdet, och ner mot kortlinjen, passade snett inåt bakåt till Larsson som på ett tillslag vinklade in 1–0 till Spartak Moskva.

Efter dryga timmens spel blev ställningen 2–1 på två minuters spel. Och sedan hittade svensken nätet på nytt.

Brassen Ayrton tog sig enkelt fram till mål, försvarare försökte bryta, och motlägget hamnade framför Larssons fötter – och 23-årige anfallaren behövde nästan bara peta in bollen. Efteråt firade han med en målgest där han drog tummen mot halsen.

Matchens lirare

Spartak Moskva vann till slut med 5–1 där även Ezequiel Ponce blev tvåmålsskytt, och har gjort åtta mål den här säsongen, precis som Jordan Larsson. Som efteråt utsågs till matchens lirare.

”Grym laginsats, supportrarna är fantastiska som vanligt. Nöjd över att utses till matchens lirare”, skriver Jordan Larsson på Instagram.

Larssons Spartak Moskva har lika många poäng som serieledande Zenit Petersburg, men har sämre målskillnad.

Även Jordan Larssons landslagskollega Viktor Claesson blev i kväll tvåmålsskytt i ryska ligan. Claesson byttes in till andra halvlek för sitt Krasnodar, i slutminuterna ordnade han slutresultatet mot Rotor Volgograd genom att sätta 4–0 och sedan 5–0 från straffpunkten.

Varken Marcus Berg eller Kristoffer Olsson fick någon speltid för Krasnodar, Olsson var inte ens med i truppen.