Publicerad 2023-05-19

Rosa Kafaji tvingades kliva av i Häckens 3–0-seger mot Linköping.

Nu kommer lugnande besked.

”Det var bara kramp”, meddelar sportchef Christian Lundström.

Tre ramträffar i första halvlek, men ingen utdelning. I andra halvlek var det proppen ur för Häcken.

Marika Bergman Lundin satte 1–0 efter taffligt målvaktsspel av Cajsa Andersson, Julia Blakstad tryckte in 2–0 med vad som var hennes första mål i damallsvenskan – och Clarissa Larisey fastställde sedan slutresultatet 3–0.

Men sen förvandlades glädjen till oro.

Rosa Kafaji fick kliva av skadad i mötet mot Linköping.

Rosa Kafaji klev av

För med dryga kvarten kvar att spela satte sig Rosa Kafaji ner i gräset och 19-åringen leddes sedan av planen med hjälp av Häckens medicinska team.

Men efteråt kommer lugnande besked.

Det var bara kramp i framsida lår”, meddelar sportchef Christian Lundström i ett sms.

Segern gör att Häcken går upp i serieledning, men tvåan Piteå har en match mindre spelad.

Kristianstad hakar också på i toppen, detta efter en klar 4–1 seger mot Djurgården.

Två mål inom loppet av två minuter i slutet av första halvlek bäddade för segern, som gör att KDFF går upp som ny tabelltrea.

Efter vinsten går Häcken nu upp i serieledning.