Tottenham föll ihop mot Arsenal

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Arsenal hämtade upp 0–2 till 2–2 mot Tottenham.

Något som Unai Emery är stolt över – till skillnad från Granit Xhakas agerande vid Spurs straffmål.

– Det var en aktion som gjorde mig väldigt besviken, säger tränaren.

Londonderbyt mellan Arsenal och Tottenham blev, som vanligt, svängigt. Christian Eriksen gav bortalaget ledningen redan efter tio minuter via en omställning.

Att dansken var med i startelvan indikerar att han stannar i Tottenham under hösten. Tränaren Mauricio Pochettino vågar dock inte hugga det i sten riktigt än, trots att transferfönstret snart stänger.

– Nej, det är fortfarande några timmar kvar. En dag. Mycket kan hända i fotboll men jag är optimistisk och hoppas att det kommer bli tydligare så småningom, säger Pochettino.

Emery frustrerad på Xhaka

Kort efter ledningsmålet utökade Tottenham genom en solklar straff signerad Harry Kane. Den kom sig av att Granit Xhaka tacklade Heung Min-Son utan någon som helst möjlighet till bollkontakt.

Unai Emery hade svårt att dölja sin frustration över mittfältarens vansinnesingripande. 

– Vi måste vara smartare inne i boxen, säger Arsenal-tränaren och betonade tydligt ordet ”måste”:

– Det var en aktion som gjorde mig väldigt besviken. Men vi jobbade på väldigt hårt, lärde oss av misstagen och spelade oerhört bra i den andra halvleken.

På frågan om en rutinerad spelare som Granit Xhaka bör göra den typen av misstag svarar Emery:

– Det gjorde mig besviken, men sett över 90 minuter är jag stolt över hans insats.

”Inte tillräckligt för oss”

Kort innan paus reducerade Alexandre Lacazette vilket Pochettino beskriver som ”direkt avgörande för Arsenals energi i den andra halvleken”.

Kvitteringsmålet kom då 20-årige Matte Guendouzi slog en makalös assist fram till Pierre-Emerick Aubameyang som drog in sin tredje fullträff för säsongen.

– Han (Guendouzi) är ung men fortsätter att utvecklas. Han är en nyckelfaktor för balansen på vårt mittfält, säger Unai Emery som överlag var nöjd över insatsen:

– Vi kan vara stolta över hur vi svarade och på våra supportrars fantastiska respons och stöd. Det här är inte tillräckligt för oss, men jag är stolt över mina spelare och kommer jobba vidare. 

Krysset betyder att både Tottenham (med 5 poäng) och Arsenal (7) har en bra bit upp till serieledande Liverpool (12) efter fyra omgångar.

Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.