Publicerad:
Uppdaterad:

”Väldigt svårt att se att han skulle vara olycklig”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnagenten Hasan Cetinkaya riktade hård kritik mot Janne Anderssons behandling av Emil Forsberg. 

Nu ger förbundskaptenen sin bild av situationen.

– Emil och jag har en bra relation. Vi hade senast sms-kontakt förra veckan, säger Andersson. 

I en stor intervju med Sportbladets Erik Niva gick agenten Hasan Cetinkaya i helgen ut och kritiserade landslagsledningen med Janne Andersson i spetsen. Cetinkaya, som bland andra jobbar med Emil Forsberg, Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen, är kritisk mot hur Forsberg behandlats, och spelats, i landslaget. 

– Saken är den att jag inte tror att Janne Andersson har en relation med Emil. Jag tror inte att han har en relation med några andra än några få äldre spelare. Och det är ju en ledarfråga, sa Cetinkaya. 

Agenten sa också att Forsberg har varit "väldigt olycklig fotbollsmässigt" i landslaget och att han, Nilsson Lindelöf och Olsen är på en hela annan nivå än de andra spelarna fotbollsmässigt.

”Inga konstigheter för mig”

Nu ger Janne Andersson sin bild av situationen. 

– Emil och jag har en bra relation. Vi hade senast sms-kontakt förra veckan när jag var uppe och hälsade på i Sundsvall och skickade en bild från arenan och vi hade någon rolig kommentar till varandra. Att han skulle vara olycklig har jag väldigt svårt att se. Däremot har Emil en annan roll och det är få fotbollslag i världen som spelar likadant, säger han och fortsätter: 

– I Leipzig har han en roll, i landslaget har han en, i Sundsvall hade han en och i Malmö en. Den som bestämmer hur vi ska spela är ju jag, i Leipzig är det någon annan och det gäller att ta den rollen på ett bra sätt och det har Emil gjort. Det har alla spelare gjort och det är en del i att vi faktiskt har lyckats så okej som vi har gjort. Så jag har en väldigt bra relation med Emil och det är inga konstigheter för mig. 

1 av 2 | Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”Ingen står över någon annan”

Andersson känner inte att det finns något behov av prata ut med Forsberg under den kommande landslagssamlingen. 

– Jag känner mig väldigt trygg i att det inte är några konstigheter mellan oss, så för mig är det hur lugnt som helst. 

Att några spelare skulle stå över resten i landslaget är heller inget som förbundskaptenen tycker stämmer. 

– Det upplever jag definitivt inte. En del med fotboll är att man inte står över några andra. Fotboll är ett lagspel där man har olika roller och gör olika saker på planen, men man har en gemensam grund som man jobbar utifrån och det gör de här killarna jättebra. Det tycker jag framför allt att Emil har visat på ett väldigt bra sätt på samlingarna efter den här turbulensen som man hänvisade till i våras. Det är ingen som står över någon annan och vi är ett jättebra lag som trivs väldigt bra tillsammans, och det är också därför vi har kunnat göra bra resultat. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: