Slog rekordet från 1936 – då gick Spanien till Nations League-final

Uppdaterad 2021-10-07 | Publicerad 2021-10-06

Under onsdagskvällen slog Spanien Italien och gick till Nations League-final.

Med från start fanns 17-årige Barcelona-talangen Gavi – och slog ett 85 år gammalt rekord.

Han blev den yngsta spelaren att någonsin göra en landskamp för Spanien.

Nations League är tillbaka med semifinaler. På onsdagskvällen ställdes Spanien mot Italien i Milano. Den gamle Milan-målvakten Gianluigi Donnarumma återvände till sin gamla hemmaplan – men möttes av flera ilskna banderoller frånarga supportrar.

Och Donnarumma fick inte direkt fira sin återkomst till Italien. Spanien kunde till slut vinna med 2–1 efter en jämn match.

Matchens utropstecken? 17-årige Barcelona-talangen Gavi, som blev Spaniens yngsta landslagsman i historien – och slog ett 85 år gammalt rekord.

Jättesviten bruten

Spanien inledde klart bäst, och tog ledningen redan efter en knapp kvart.

Manchester City-anfallaren Ferran Torres höll sig framme på ett inspel från Alexander Isaks lagkamrat Mikel Oyarzabal.

Torres var inte klar där. På stopptid i första halvlek nickade han in 2–0.

Andra halvlek präglades av den utvisning som Italiens Leonardo Bonucci drog på sig i slutet på första.

Italien lyckades dock reducerade i slutet av matchen, och de sista minuterna blev mer stressfulla än väntat för spansk del. Man lyckades dock hålla undan.

Därmed är italienarnas supersvit på 37 raka matcher utan förlust bruten.

I finalen väntar antingen Belgien eller Frankrike – den matchen spelas på torsdagen.