Norska succéklubben vann mot Roma – igen

6–1-vinst under höstens gruppspel.

Ikväll gjorde Bodö/Glimt livet surt för Roma, igen.

Den norska klubben vann med 2–1 efter ett sent segermål.

Bodö/Glimt har imponerat stort de senaste åren, och klubben har två raka ligatitlar i bagaget.

I höstas blev hyllningarna till det norska laget större än någonsin, då Bodö/Glimt besegrade José Mourinhos Roma med hela 6–1 i Europa Conference Leagues gruppspel.

Båda lagen tog sig sedan vidare till slutspelet – och har nu stött på varandra i kvartsfinal.

Efter en relativt jämn första halvlek var det Roma som skulle komma att få utdelning tätt inpå halvtidsvilan. Lorenzo Pellegrini stötte in 1–0 efter passning från Henrikh Mkhitaryan.

Målvaktstavla blev avgörande

Men ledningen skulle inte hålla särskilt länge. I den 56:e minuten kvitterade Bodö/Glimt efter ett distansavslut styrts in i mål via Ulrik Saltnes. Målvaktsingripandet från Romas Rui Patrício gick dock att ifrågasätta, då portugisen tappade in bollen enkelt.

– Ett jättemisstag av målvakten, säger Sportbladets expert Erik Niva i TV6.

Resultatet såg ut att stå sig hela vägen in – men i slutminuterna fick hemmalaget en frispark nära hörnflaggan.

Bollen skickades in, och 2–1 genom Hugo Vetlesen var ett faktum.

Roma fick inte in någon kvittering på stopptid, och Bodö/Glimt lyckades ta en ny stark seger.

– Det var fantastiskt. Helt otroligt. Vi går ut med god energi och vi kände att det var fullt möjligt att slå Roma, säger segerskytten Vetlesen.

Mourinho: ”De är vana med plastgräs”

José Mourinho var inte särskilt nöjd efter slutsignalen. Framför allt menar Roma-tränaren att underlaget kan ha spelat en stor roll.

– De är vana med att spela på plastgräs, och det är inte vi. Men jag vill inte använda det som en ursäkt. Jag tycker att ett oavgjort resultat hade speglat matchen bättre, säger Mourinho.

Bodö/Glimt har nu alltså en 2–1-ledning att gå på inför returen i Rom nästa vecka.