Miljonregn över MFF – till Europa League

Av: Johan Flinck, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

HERNING/STOCKHOLM.

Malmö FF gör det igen.

MFF är klara för Europa League-gruppspel – och nu väntar ett miljonregn.

– Vi har alla möjligheter att gå långt i turneringen, säger målskytten Marcus Antonsson efter segern mot FC Midtjylland.

AIK har misslyckats. Djurgården åkte ur. Häcken höll inte.

I slutet av augusti var Malmö FF det sista kvarvarande laget i Europakvalet – och nu är de vidare till gruppspel i Europa League. Uwe Röslers mannar följde upp 2–2 hemma på Stadion med en stark 2–0-seger borta mot FC Midtjylland.

Danskarna pressade MFF under inledningen av matchen och Johan Dahlin fick kosta på sig ett gäng spektakulära räddningar för att freda målet.

Fyra matcher på raken

Sedan klev Marcus Antonsson in i handlingen. Markus Rosenberg lyfte in en utmärkt lyra i straffområdet som en framstormande Andreas Vindheim hann först på. Norrmannens inspel var perfekt och formtoppade Marcus Antonsson kunde rulla in bollen i öppet mål. Därmed har anfallaren gjort mål i fyra matcher på raken.

– Det är helt fantastiskt. Det är därför man ville komma till en klubb som Malmö. För att få spela såna är tävlingar och få göra det med en så grym trupp. Vi har skicklighet på alla positioner, säger Antonsson till Sportbladet.

Malmö FF spelade disciplinerat, men fick kämpa hårt för att hålla nollan när danskarna tryckte på med mycket folk i straffområdet. I den 64:e minuten var MFF illa ute. Midtjyllands Jacob Poulsen skruvade en frispark som via stolpen rullade parallellt med mållinjen. Samtidigt var Malmö hela tiden farliga.

Minst 55–60 miljoner kronor

Med drygt 10 minuter kvar att spela satte lagkaptenen Markus Rosenberg, 36, spiken i kistan när han – återigen på passning från Andreas Vindheim – med ett läckert direktavslut placerade in 2–0 till MFF.

– Vi har alla möjligheter att gå långt i turneringen, säger Antonsson.

Malmö FF är sedan tidigare Sveriges överlägset rikaste förening. Nu staplas ännu fler miljoner kronor på hög. Avancemanget till gruppspelet innebär att MFF som minst kommer kamma hem runt 55–60 miljoner kronor för Europaspelet.

– Vi var värdiga vinnare. Jag tackar mina spelare. De gav mig verkligen den största presenten jag kunde få, säger tränaren Uwe Rösler som drömde om spel i Europa.

Lottningen till gruppspelet i Europa League genomförs fredag 13.00.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.