Uppdaterad 2021-08-29 | Publicerad 2021-08-28

Mjällbys Jacob Bergström försökte sig på en cykelpark – men träffade Axel Lindahl på hakan.

Det slutade med blod och byte för Degerfors mittfältare.

Mjällby vann matchen med 2–0 efter två vackra mål.

Den olyckliga situationen inträffade i slutet av den första halvleken på Stora Valla i Degerfors.

Hemvändaren Axel Lindahl, på lån från norska Bodø/Glimt, låg länge kvar i gräset efteråt. Läkarna rusade in med båren, men 26-åringen kunde vandra av planen på egna ben. Något mer spel blev det dock inte för Lindahl, som tvingades byta.

Vacker helvolley

Dessförinnan hade bortalaget tagit ledningen genom Kadir Hodzic på hörna.

27-åringen väntade, siktade in sig och volleysköt in sitt första mål för säsongen. Bollen ändrade riktning på en hemmaspelare och seglade in bakom Degerfors debuterande målvakt Alfie Whiteman, på lån från Tottenham.

– Den satt skönt. Det är ett fint mål, säger Hodzic till Discovery.

Djurdjic debuterade

I den andra halvleken ökade MFF-lånet Amin Sarr på ledningen, även det ett vackert mål. 20-åringen klackade sig fram i straffområdet innan han behärskat rullade in 2–0.

– Vi utför matchen på ett väldigt bra sätt. Vi spelar vårt spel och rullar bollen väldigt bra, säger Sarr till Discovery.

Noterbart är att Degerfors nyförvärv Nikola Djurdjic, 35, gjorde sin första match i den röda tröjan. Den tidigare Hammarbyanfallaren byttes in med halvtimmen kvar.