Publicerad 2020-10-27

Liverpool vann planenligt mot Jens Cajustes och Joel Anderssons Midtjylland.

Men det blev dyrköpt när Virgil van Dijk-vikarien Fabinho klev av skadad.

– Det var det sista vi behövde, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp.

Jürgen Klopp var mäkta irriterad på sidlinjen i första halvleks slutskede. Han hade precis sett svenske mittfältstalangen Jens Cajuste tackla ner Jordan Henderson bakifrån och varnas. Men enligt Klopp ska kaptenen vara tillgänglig redan till helgens ligamatch mot West Ham.

Kanske var det rädslan för att ännu en tänkbar mittbacksvikarie till Virgil van Dijk riskerade skada som fick topplocket att gå på tysken. Bara minuter tidigare hade nämligen Fabinho klivit av med en bristning i baksida lår och Klopp tvingades lyfta in 19-årige akademispelaren Rhys Williams som mittback.

– Han (Fabinho) sa att han kunde fortsätta spela men inte för fullt, så det hade varit meningslöst. Vi får avvakta och se efter att han har röntgats, säger Jürgen Klopp till BT Sport efter matchen.

Fabinho fick kliva av skadad i första halvlek.

Bytte in stjärntrion

Nu redde kvällens övningar ut sig ändå för Liverpool. Ett ögonblicks briljans av Trent Alexander Arnold gav Diego Jota öppet mål och 1–0 efter 55 minuter. Liverpools första riktiga farlighet så långt in i matchen.

Därmed gjorde portugisen mål nummer 10 000 i klubbens historia.

Liverpool bytte in den ordinarie anfallstrion Mohamed Salah, Sadio Mané och Roberto Firmino. Och på tilläggstid kunde just Salah stänga matchen med sitt 2–0-mål från straffpunkten, efter att själv gått omkull.

I och med trepoängaren står Liverpool på full pott efter två spelade matcher i höstens Champions League-gruppspel.