Sveriges ilska efter utebliven straff

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

ZAGREB/STOCKHOLM. Sverige rasade mot domaren efter en utebliven straff mot Kroatien.

Men Janne Andersson var mer kritisk än så.

– Av mina 52 landskamper tycker jag att det var en av en sämre domarinsatserna, säger förbundskapten.

Sverige hade en tung första halvlek i Zagreb där regnet öste ner. Kroatien tog ledningen i den 31:a minuten efter att Nikola Vlasic gjort 1-0. 

Sverige kom ut bättre i den andra halvleken och hotade kroaterna mer. I den 51:a minuten skrek hela det svenska laget på straff efter att Dejan Kulusevskis inspel tagit på Dejan Lovrens hand i straffområdet.

Janne Andersson var märkbart irriterad vid sidlinjen och slog ut med armarna när domaren valde att fria.

Flera spelare riktade också kritik mot domaren för den uteblivna straffen.

– Det var solklar straff, det är inget snack om saken. Det är öppet mål och han tar den med handen. Jag vet inte vad jag ska säga, det är bara att acceptera men det är solklar straff. Det är sånt som händer, domaren gör misstag och jag kommer att glömma det i morgon, säger Dejan Kulusevski.

”Var många hemmafördelar”

Andersson var mer försiktig med straffsituationen, men var långt ifrån nöjd med domarens insats.

– Jag har jättesvårt att värdera därifrån jag står. Men när spelarna på planen och de som sitter på läktaren som har bilderna tycker att det är straff säger jag ju inte emot. Men jag kan inte säga säkert, för jag har inte sett den så tydligt, säger förbundskaptenen och fortsätter:

– Sedan kan jag säga att domarinsatsen var väldigt blandad. Han var ojämn. Det var många hemmafördelar. Jag tycker inte det var bra såklart. Av mina 52 landskamper tycker jag att det var en av en sämre, sedan är jag inte domare så jag kan ha fel.

Emil Forsberg är inne på samma spår.

– Det skiftade väldigt mycket. Jag tycker att det var många konstiga beslut. Samtidigt vill jag inte sitta här och klaga på domaren för mycket, men jag kan väl säga att jag inte var helt nöjd med insatsen från hans sida, sa Forsberg.

Sverige förlorade matchen med 2–1 efter ett sent mål av Kroatien.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.