Frankrikes besked – som kan skapa kaos

Stänger in landslagsspelarna

Ousmane Dembélé (t.v.) behöver inte oroa sig för Didier Deschamps (t.h.) regler då han inte är uttagen till VM-kvaltruppen. Det är däremot Mbappé.
Ousmane Dembélé (t.v.) behöver inte oroa sig för Didier Deschamps (t.h.) regler då han inte är uttagen till VM-kvaltruppen. Det är däremot Mbappé.

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps har tagit ut sin trupp till mötet med Nederländerna i Sveriges VM-kvalgrupp.

Samtidigt kan förbundskaptenen ha skapat rejält med huvudbry för flera av Europas ledande klubbar.

Monacos stjärnskott Kylian Mbappé är enligt fransk media mycket nära en övergång till rivalen Paris Saint-Germain. Men ska 18-åringen flytta är det bråttom.

”Är mycket snack”

Transferfönstret har öppet månaden ut men Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps meddelade på torsdagen att ingen spelare kommer få lämna den kommande landslagssamlingen inför VM-kvalmötet med Nederländerna för att göra klart ett eventuellt klubbyte.

Det innebär att Mbappé, och andra lagkamrater som eventuellt vill flytta, bara har till den 27 augusti på sig att göra klart allt med sin nya klubb.

– Det är mycket snack kring Mbappé, konstaterar Deschamps som ändå inte känner någon oro kring talangens fokus:

– Han har inte spelat de två senaste matcherna men han tränar i alla fall så han håller igång.

Barça-målet helt petad

En som däremot varken spelat eller tränat är Dortmunds supertalang Ousmane Dembélé. 20-åringen strejkar för att försöka pressa fram en övergång till FC Barcelona men kommer i alla fall inte behöva förhålla sig till Deschamps nya deadline då förbundskaptenen valt att peta Dembélé helt ur truppen.

– Det är en liknande situation som med Mbappé med skillnaden att Dembélé inte ens har tränat på några veckor nu. Han har skapat problem för sig själv, säger Deschamps.

Noterbart i truppen är också att Bayern Münchens Kingsley Coman valts före Manchester Uniteds Anthony Martial.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.