Dubbla straffar på en minut i Norrköping

Malmö FF kvitterade på straff.

En minut senare fick IFK Norrköping sin.

”Peking” leder just nu i guldjakten.

Malmö FF

IFK Norrköping och Malmö FF behöver tre poäng för att hålla liv i guldjakten. Hemmalaget kopplade greppet i den 18:e minuten efter att David Moberg Karlsson stått för en fin mottagning och vändning innan han gick på skott. Johan Dahlin räddade, men släppte retur och på den höll sig Kalle Holmberg framme och dunkade in 1–0.

Tio minuter senare pekade domaren på straffpunkten efter att Andreas Johansson dragit ner Anders Christiansen. Marcus Antonsson satte straffen säkert och MFF hade kvitterat.

Holmberg tvåmålsskytt

Men bara dryga minuten senare kom ytterligare en straff efter att Rasmus Bengtsson fällde Ian Smith.

Kalle Holmberg stegade fram och gav på nytt IFK Norrköping ledningen i guldjakten.
– Jag har varit straffskytt sedan säsongen startade så det var givet, säger Holmberg till C More och fortsätter:

– Vi snackade om det innan att det kanske lossnar målskyttet och det kanske det har gjort, det var fint.

AIK ledde, inför kvällens match, allsvenskan sex poäng före Norrköping och åtta före MFF.