Nyförvärvet klev fram som målskytt

Fyra mål på fem Premire League-matcher och en Harry Kane ur slag.

Då fick Tottenham-fansen ett glädjebesked i Europa League:

Två mål – av nyförvärvet Son Heung-Min.

Tottenham försökte febrilt få loss en till anfallare på sommarfönstrets sista dag men misslyckades då Saido Berahino tvingades kvar i West Bromwich mot sin vilja.

Och när fjolårets succéman Harry Kanes målproduktion lyst med sin frånvaro under säsongsinledningen har alla ställt frågan: ”Vem ska nu göra målen?”.

Kanske Son Heung-Min.

2 mål – på 2 min

Sydkoreanen, som värvades från Bayer Leverkusen för 22 miljoner pund fyra dagar före deadline day, har nämligen presenterat sig på allvar i Tottenham-tröjan.

När ”Spurs” chockades av azeriska Qarabag i Europa League-premiären klev Son Heung-Min fram inte bara en – utan två gånger.

I den 28:e minuten tryckte han in kvitteringen efter en hörna och två minuter senare var det dags då Son Heung-Min utnyttjade den för kvällen eminente Dele Allis framspelning fram till 2-1.

”Kan utmana”

Och som om inte det vore ett glädjebesked nog för Tottenham-fansen fick de även se den ständigt ifrågasatte Erik Lamela chippa in 3-1 i slutet av matchen.

En drömstart för Tottenham i Europa League.

– Tottenham har ju en historia och en tradition av att satsa mycket på cuperna. Om man nu bestämmer sig för att man vill vinna cuper igen – och så borde Tottenham tänka – så har man absolut en trupp som kan vara med och utmana här, säger Sportbladets Simon Bank i Eurosport.